Katastrofos Ispanijos karo bazėje aukų skaičius išaugo iki 11

Ispanijos ligoninėje mirė dar vienas Prancūzijos karys, sunkiai sužalotas per pirmadienį įvykusią Graikijos naikintuvo katastrofą karinėje bazėje Ispanijoje. Mirus šiam kariui, bendras nelaimės aukų skaičius išaugo iki 11 žmonių. Iš viso žuvo devyni prancūzai ir du graikai, dar 20 žmonių buvo sužalota.

Prancūzija paviešino savo žuvusių karių nuotraukas.<br>Prancūzijos gynybos ministerijos nuotr.
Prancūzija paviešino savo žuvusių karių nuotraukas.<br>Prancūzijos gynybos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2015, 9:17 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:32 PM

Apie dar vieno savo kario mirtį antradienį po pietų patvirtino Prancūzijos gynybos ministerija. Ji taip pat išplatino žuvusių karių nuotraukas. Jose – aštuoni vyrai ir viena moteris, pirmadienį žuvę per Graikijos naikintuvo katastrofą Ispanijos karinėje bazėje.

Bendras žuvusiųjų skaičius išaugo iki 11.

Per šią nelaimę dar 20 žmonių buvo sužeista – po dešimt prancūzų ir italų karo pilotų bei mechanikų.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, pirmdienį po pietų Ispanijos karinėje bazėje maždaug 250 km į pietryčius nuo Madrido kildamas sudužo Graikijos karinių oro pajėgų naikintuvas F-16D. Naikintuvas krito tiesiai priešais kitų orlaivių stovėjimo aikšteles ir iš karto apsigaubė liepsnomis.

Iš karto po nelaimės pranešta, kad lėktuvas galėjo sudužti dėl pristigusios traukos.

Šioje karinėje bazėje NATO naikintuvų pilotai ir antžeminės tarnybos tobulina savo įgūdžius. Todėl čia nuolat būna nemažai skirtingų šalių naikintuvų.

Ir šiuo atveju naikintuvas sudužo prie pat kitų orlaivių, jau pasiruošusių dalyvauti pratybose. Jų degalų bakai buvo pilni. Dalis šių lėktuvų per nelaimę buvo sunaikinta. Skaičiuojama, kad tai mažiausiai penki prancūzų ir italų orlaiviai.

„Naikintuvas sudužo blogiausioje įmanomoje vietoje“, – neįvadintą karinį šaltinį antradienį citavo Ispanijos „El Pais“.

Pranešama, kad graikų naikintuvas nespėjęs pakilti galėjo įsirėžti į angarą.

Ispanijos portalo elpais.com teigimu, tai buvo treniruočių skrydis. Tuo metu Los Llanos karinėje bazėje pratybose taip pat dalyvavo pilotai iš Belgijos, Danijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, JAV ir Ispanijos.

Graikijos gynybos ministerijos atstovas antradienį pranešė, kad sudužusį naikintuvą F-16D pilotavo kapitonas Panagiotis Lascaris ir kapitonas Athanasios Zagkas. Abu buvo patyrę pilotai.

35 metų kpt. Panagiotis Lascaris turėjo 1 tūkst. 459 valandų skraidymo patirtį. Iš jų vyras 872 valandas buvo skraidęs naikintuvu F-16. Pilotas buvo vedęs, augino sūnų.

31 metų kpt. Athanasios Zagkas piloto patirtis – 1 tūkst. 128 valandos skrydžių. Iš jų 524 valandas jis skraidė naikintuvu F-16. Kapitonas buvo vedęs, augino sūnų ir dukrą.

Sudužęs lėktuvas (registracijos numeris 93-1084) Graikijos karinėse oro pajėgose tarnavo nuo 1997 m. Jis buvo skraidęs apie 4 tūkst. 56 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.