Buvęs rusų desantininkas rėžė: „Taip, mes – okupantai“

Internete pastarosiomis dienomis plinta ukrainiečiams susižavėjimą keliantis, nors, beje, dar pernykštis Rusijos desantininko pareiškimas. Buvęs kariškis Michailas Vistickis negaili kritikos savo šaliai, kuri pradėjo karą su Ukraina. Anot desantininko, Rusija pati kalta dėl to, kad jos nemėgsta ir bijo kaimynai.

Daugiau nuotraukų (1)

Vaidas Saldžiūnas

2015-01-28 13:10, atnaujinta 2018-01-14 20:10

„Mūsų kuopoje buvo 27 ukrainiečiai. Ir ką, sakote, man jie visi priešai? Jeigu panoro gyventi be Janukovyčiaus ir jo sukčių bei vagių gaujos? Ne, nepriversite mano draugų paversti priešais“, – teigė prieš kelerius metus kaip „dainuojantis desantininkas“ išgarsėjęs M.Vistickis. Tiesa, šį kario „Facebook“ paskyroje išplatintą pareiškimą ukrainiečiai pasigavo tik dabar, po Mariupolio civilių gyventojų apšaudymo ir naujų Maskvos remiamų separatistų atakų, nors įrašą M.Vistickis paskelbė dar praėjusių metų rugpjūčio 2-ąją – Desantininkų dienos proga.

Buvęs Afganistano karo veteranas, būrio vado pavaduotojas, vyresnysis seržantas dabar atstovauja sovietmečio tradicijomis besididžiuojančių desantininkų veteranų organizacijai.

Prieš kelerius metus jis išgarsėjo Rusijoje, kartu su kitais desantininkais užtraukęs Rusijos valdžią – nuo „sukčių ir vagių“ partija vadinamos „Vieningosios Rusijos“ iki paties Vladimiro Putino – kritikuojančias dainas. Rusijai, ypač VDV (Rusijos desantininkų pajėgoms) meilę ir ištikimybę reikšti mėgstantis M.Vistickis iki šiol nevengia kritikuoti Rusijos dėl jos veiksmų Ukrainoje.

„Ar galite įsivaizduoti, kad iš skirtingų apkasų vieni į kitus šaudo tie, kurie stovėjo po viena desantininkų vėliava?“ – retoriškai dar rugpjūtį klausė M.Vistickis.

Tuo metu Ukrainos desantiniai daliniai traiškė separatistus Rytų Ukrainoje ir po nuožmių kovų buvo atkovoję nemažą dalį teritorijos. Bet vėliau įsikišo Rusijos pajėgos, tarp kurių, kaip įtariama, yra ir Rusijos desantininkų, kariaujančių po tokia pat mėlyna vėliava, ir ukrainiečiai buvo atmušti.

„Man dabar dažnai parašo tie ant sofų kiurksantys kompiuterių kariai ir sako, kad patylėčiau su savo nuomone apie fašistus. Vietoj atsakymo galiu jų paklausti: kas mes jums? Gėrio kariai?

Tad kodėl mes visą laiką kariaujame NE SAVO žemėje? Kodėl MŪSŲ Lenkijoje, Suomijoje, Vengrijoje, Čekijoje ir Slovakijoje, Vokietijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje, Afganistane, Padniestrėje, Čečėnijoje, Gruzijoje, o dabar ir Ukrainoje esame vadinami OKUPANTAIS? Pagalvokite nors šiek tiek! Ar kas iš jūsų tarnavo pajėgose, kai vietos gyventojai tau į veidą rėkia: „Nešdinkitės iš čia, okupantai!“?“ – emocingai klausė buvęs Rusijos karys.

„Kodėl mes kariaujame su buvusiais broliais? Ar jie visi yra fašistai? Kodėl mūsų niekas nepuola, o mes vis kariaujame ir kariaujame? Kodėl beveik visi mano broliai turi žaizdų, kurias gavo svetimoje žemėje? Atsipeikėkite, Rusija jau nebeturi sąjungininkų, išskyrus nereikšmingą Baltarusiją ir virtualų Hondūrą“, – klausė M.Vistickis.

„Nejau reikia dar plėsti tokią feodalinę imperiją? Kad ir mūsų užimtos tautos taip pat nieko neturėtų? Dabar jau neturime nei sąjungininkų, nei draugų, o greitai dėl Europos šalių sankcijų neturėsime ir partnerių.

Ar jau ir tos šalys yra fašistinės? Gal ir australai, ir meksikiečiai, ir kanadiečiai, ir amerikiečiai yra fašistai? VISI, išskyrus mus? Fašistinis pasaulis prieš žmogų mylinčią Rusiją? Ar patiems dar nejuokinga?“ – retoriškai pareiškimą, kuriuo pasidalijo per 1,6 tūkst. žmonių, baigė M.Vistickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.