Rusijos teisės Europos Taryboje liko sustabdytos iki kovo

Europos Tarybos Parlamentinė

ETPA atmetė visas pastangas iškreipti rezoliucijos esmę ir paslėpti Rusijos dalyvavimą Rytų Ukrainoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
ETPA atmetė visas pastangas iškreipti rezoliucijos esmę ir paslėpti Rusijos dalyvavimą Rytų Ukrainoje.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 28, 2015, 10:55 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 6:36 PM

Kaip BNS telefonu iš Strasbūro informavo Seimo delegacijos ETPA pirmininko pavaduotojas Emanuelis Zingeris, Asamblėjos dalyviai už rezoliuciją dėl Rusijos teisių sustabdymo pratęsimo pasisakė kone vienbalsiai.

„ETPA milžiniška balsų dauguma, išskyrus kraštutinę kairę, atmetė visas pastangas iškreipti rezoliucijos esmę ir paslėpti Rusijos dalyvavimą Rytų Ukrainoje“, – sakė E.Zingeris.

Jis taip pat patvirtino, kad Rusijos delegacija, nepaisant ankstesnių perspėjimų, jog ETPA posėdžiuose nedalyvaus, sesijoje Strasbūre aktyviai siūlė pakeitimus šiai rezoliucijai.

„Rusijos delegacija visur bandė išvengti Rusijos vaidmens Rytų Ukrainoje ir Kryme – visur, kur bandė pasakyti, kad tos „valstybėlės“ (Donecko ir Luhansko liaudies respublikos) yra savarankiškos: visos šios pataisos buvo išmestos ir palikta, kad Rusija yra atsakinga už situaciją Ukrainoje“, – sakė parlamentaras.

Anot jo, prieš šią rezoliuciją ETPA balsavę kraštutiniai kairieji sudarė dešimtkart mažesnę dalį, nei pasisakiusieji „už“.

Rusijos delegacijos balsavimo teisės 2014-ųjų balandį buvo suspenduotos dėl Krymo aneksijos ir karinės įtampos eskalavimo Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.