Ginkluotas vyras Olandijoje įsiveržė į TV kanalo redakciją

Olandijos nacionalinis transliuotojas buvo priverstas nutraukti vakaro programą, kai į studiją įsiveržė ginkluotas užpuolikas, praneša dailymail.co.uk.

Olandijos televizija rodė visą šį vaizdą, kol policijos pareigūnai šturmavo patalpą ir sulaikė įsilaužėlį.<br>Stopkadras
Olandijos televizija rodė visą šį vaizdą, kol policijos pareigūnai šturmavo patalpą ir sulaikė įsilaužėlį.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-29 23:21, atnaujinta 2018-01-14 15:54

Į studiją įsiveržęs vyras turėjo ką pasakyti ir televizijos darbuotojų pareikalavo eterio. Neįtikėtina, tačiau olandų televizija transliavo visą šią dramą tiesiogiai. Atvykę pareigūnai liepė jam nuleisti ginklą ir visą šią sceną matė tūkstančiai žiūrovų.

Vyras, kuris rankose laikė ginklą, buvo suimtas televizijos patalpose. Vėliau paaiškėjo, kad užpuolikas rankose laikė netikrą pistoletą.

Apsirengęs juodą kostiumą ir užsisegęs kaklaraištį vyras su pistoletu rankose klajojo prieš kameras.

„Mes esame pasamdyti žvalgybos agentūrų“, – tokius žodžius bėrė į redakciją įsiveržęs vyras.

Olandijos televizija rodė visą šį vaizdą, kol policijos pareigūnai šturmavo patalpą ir sulaikė įsilaužėlį.

„Mesk tai! Mesk tai! Ir klaupkis ant kelių“, – šaukė policijos pareigūnai. Galiausiai, jie uždėjo antrankius įsilaužėliui. Į redakciją įsilaužęs vyras pareigūnams nesipriešino ir leidosi sulaikomas.

Darbuotojai naujienų agentūrai „Reuters" teigė, kad nei vienas darbuotojas nenukentėjo.

NOS televizijos kanalas sustabdė transliacijas, kadangi visi darbuotojai buvo evakuoti iš pastato. Įsilaužėlio motyvas kol kas nėra aiškus.

Prieš kamerą vyriškis sakėsi turintis pasauliui pasakyti apie rimtus dalykus ir kartojo, kad jį pasamdė saugumo tarnybos.

NOS televizijos direktorius Janas de Jongas teigė nežinantis, kaip užpuolikas pateko į redakcijos teritoriją, nes apsauga yra labai sustiprinta.

Policija greitai apsupo redakcijos pastatą, evakavo visus darbuotojus, joks šūvis redakcijoje nenuaidėjo.

Pasak policijos pranešimų, vyriškis grasino, kad jei nebus įvykdyti jo reikalavimai, keliose Nyderlandų vietose bus padėtos bombos. Specialūs policijos daliniai apieškojo pastatą.

Nėra jokių įrodymų, kad šis įvykis kaip nors susijęs su Islamo radikalais.

Televizijos direktorius J. de Jongas teigė, kad po atakos prieš savaitraštį „Chalie Hebdo“ jų redakcija taip pat sustiprino saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.