Sirijoje homoseksualo nesigailėjo ir minia

Galvų pjaustymas tapo savotiška „Islamo valstybės“ vizitine kortele. Bet tai ne vieninteliai džihadistų žiaurumai. Kažin ar net viso pasaulio homofobai sutiktų su teroristų taikomomis bausmėmis homoseksualams.

Homoseksualus nuo aukštų pastatų mėtantys islamistų kovotojai juos dar gyvus pribaigia užmėtydami akmenimis.
Homoseksualus nuo aukštų pastatų mėtantys islamistų kovotojai juos dar gyvus pribaigia užmėtydami akmenimis.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 4, 2015, 6:51 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 5:27 AM

Neseniai buvo paviešinti vaizdai iš Sirijos ar Rakos miesto, kuriuose užfiksuota, kaip „Islamo valstybės“ kovotojai nuo septynaukščio pastato stogo numeta vidutinio amžiaus vyrą. Jis, anot islamistų, yra baudžiamas už homoseksualumą.

Internete išplatintuose vaizduose matoma, kaip ant plastikinės kėdės sėdinčiam vyrui kovotojai užriša akis.

Tuomet vyras nustumiamas nuo pastato atbrailos – vienoje nuotraukoje užfiksuota, kaip jis krinta galva žemyn.

Manoma, kad prieš nustumdami vyrą džihadistai pranešė, jog jis baudžiamas dėl savo lytinės orientacijos ir turi būti numestas nuo aukščiausio miesto pastato.

Neįtikėtina, tačiau iš vaizdų galima suprasti, kad nukritęs žemyn vyras neužsimuša – nuotraukose matoma, kaip jis sėdi, o vienas juodai apsirengęs kovotojas tikrina jo būklę.

Tačiau netrukus džihadistų auką apsupa minia žmonių – jie pribaigia vyrą užmėtydami akmenimis.

Tai ne pirmas toks „Islamo valstybės“ kovotojų susidorojimas su homoseksualais. Prieš mėnesį nuo pastatų stogų kovotojai taip pat numetė vyrus, o dar du buvo nukryžiuoti.

Praėjusių metų pabaigoje „Islamo valstybė“ socialiniuose tinkluose paviešino dokumentą, kuriame išaiškino savo „baudžiamojo kodekso“, kurį taiko Sirijoje ir Irake, taisykles.

Numatytas visas sąrašas nusikaltimų ir bausmių, kurios skiriamos po „bylos“ „Islamo valstybės" teisme.

Visos bausmės įvykdomos viešai, jas stebėti skatinami vyrai ir berniukai.

Už žmogžudystę, šnipinėjimą, išdavystę, homoseksualumą ir Dievo niekinimą džihadistai baudžia mirtimi, kai kurie pirmiausia nukryžiuojami. Už vagystes islamistai nukapoja ranką, už apkalbas ir alkoholio vartojimą nuplaka, o už santuokinę neištikimybę užmėto akmenimis. („The Independent“, „Daily Mail“, LR)

Traukia paslaptis iš sukilėlių

Programišiai sukilėliams, kovojantiems prieš Sirijos vyriausybę, paspendė spąstus.

Neidentifikuota grupė programišių privertė sukilėlius į savo išmaniuosius telefonus ar kompiuterius atsisiųsti šnipinėjimo programėles, kurios susekė visus Sirijos sukilėlių tarpusavio susirašinėjimus ir prietaisuose kauptą informaciją apie veiksmų taktiką.

Programišiai buvo susikūrę pokalbių programos „Skype“ paskyras, kuriose apsimetė moterimis. Kiek paflirtavę su prieš režimą kovojančiais sukilėliais jie prašydavo apsikeisti nuotraukomis. Kai į aukos kompiuterį nukeliaudavo programišiaus nuotrauka, ji suveikdavo kaip šnipinėjimo programa.

Informaciją išvilioję asmenys taip pat buvo sukūrę netikrą internetinių pažinčių svetainę. Kai tik asmuo paspausdavo moters nuotrauką, jo kompiuteris būdavo užkrečiamas ta pačia sekimo programa.

Tarp apgautųjų buvo prieš Basharo al-Assado režimą kovojantys sukilėliai iš Laisvosios Sirijos armijos, taip pat ir keli islamistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.