Vokietija imasi veiksmų prieš islamo kovotojų verbavimą

Trečiadienį kanclerės Angelos Merkel kabinetas patvirtino įstatymo projektą, užkirsiantį radikaliesiems Vokietijos musulmonams kelią į Iraką ar Siriją, skelbia „Reuters“.

A.Merkel atstovas teigia, kad toks įstatymas uždraus į Siriją ir Iraką vykstančių kovotojų finansavimą.<br>AP nuotr.
A.Merkel atstovas teigia, kad toks įstatymas uždraus į Siriją ir Iraką vykstančių kovotojų finansavimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-04 17:14, atnaujinta 2018-01-14 03:19

A.Merkel atstovas teigia, kad toks įstatymas uždraus į Siriją ir Iraką vykstančių kovotojų finansavimą. Jei įstatymas bus priimtas, Vokietija taps antrąja Europos Sąjungos (ES) valstybe nare po Prancūzijos, kuri įgyvendina tokio tipo politiką, nukreiptą prieš „užsienio kovotojus“.

Vokietijos saugumo tarnybų duomenimis, apie 600 vokiečių prisijungė prie „Islamo valstybės“ (IS) ir panašių grupių Sirijoje bei Irake. Kai kurie iš jų, grįžę į Vokietiją, yra teisiami.

„Pastarosiomis dienomis IS pateikė naujų savo barbariško elgesio pavyzdžių. Šis įstatymas uždraus keliauti iš Vokietijos į konflikto zoną, ten prisijungti prie teroristinių grupuočių, dalyvauti išpuoliuose“, – aiškino atstovas.

Gruodį vienas iš Vokietijos prokurorų paskelbė, kad šalies teisingumo sistema nepajėgia susidoroti su įtariamais džihadistais kovotojais, grįžtančiais iš Sirijos, ir labai sunku sustabdyti jaunų musulmonų verbavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.