JAV analitikai: V. Putinas gali kentėti nuo autistinių sutrikimų

Su Pentagonu dirbantis analitikų centras 2008 metais išplatino studiją, teigiančią, jog Vladimiras Putinas kenčia nuo Aspergerio sindromo, praneša „USA Today“. Dokumente pateikiamos mokslininkų išvados, kad šis autistinis sutrikimas veikia visus Rusijos prezidento sprendimus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2015, 5:41 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:42 AM

V.Putino neurologinis vystymasis buvo reikšmingai sutrikdytas dar kūdikystėje, ataskaitoje rašo judesių analizės specialistė Brenda Connors. Anot jos, jo judesių tyrimai atskleidžia, kad prezidentas kenčia nuo neurologinių sutrikimų.

Tyrėjai ataskaitoje pripažįsta negalį besąlygiškai patvirtinti savo teorijos dėl Aspergerio sindromo, nes neturi galimybių peršviesti V.Putino galvos smegenų.

2008 metų ataskaitoje cituojamas Šiaurės Karolinos universiteto psichiatrijos profesorius Stephenas Porgesas, kad „V.Putinas pasižymi tam tikros formos autizmu“. Trečiadienį mokslininkas išsigynė savo teiginių ir paaiškino, kad tokių kategoriškų išvadų apie Aspergerio sindromą negalėtų daryti.

Vis dėlto S.Porgesas pabrėžė, kad JAV valdžios atstovai turėtų su V.Putinu susitikinėti tylesnėje aplinkoje, nes jo elgesys ir veido mimika išduoda didelių renginių baimę. Nors tokiais bruožais pasižymi ir Aspergerio sindromo turėtojai, jie nesvetimi ir kitiems žmonėms, kuriems sunku išlikti ramiems socialinėse situacijose.

Smegenų pakitimai veikia valdymo stilių

Kariniai specialistai V.Putino elgesį stebi nuo pat jo pirmosios kadencijos pradžios 2000 metais. Jo veiksmai ypač nuodugniai analizuojami nuo 2014 metų, kai Rusija okupavo Krymą. Nuo to laiko Rusijos remiamų separatistų karas Rytų Ukrainoje privertė Vakarus taikyti ekonomines sankcijas – jos susilpnino Rusijos ekonomiką.

Pentagonas nuo 2009-ųjų analitikams už tyrimus sumokėjo mažiausiai 365 tūkst. dolerių. Kitas tyrimas, paviešintas 2011 metais, taip pat analizavo V.Putino elgesį.

Anot naujesnės ataskaitos, sunkumus priimant sprendimus prezidentas kompensuoja absoliučios kontrolės siekiu, kuris atsispindi ir jo valdymo stiliuje.

„Šiandien projekte dalyvaujantys neurologai gali patvirtinti hipotezę, kad V.Putinui ankstyvoje vaikystėje arba dar prieš gimimą įvyko didelių pakitimų kairiojo smegenų pusrutulio žievėje. Tai paveikė centrinę ir periferinę nervų sistemą, motorinę funkciją dešinėje kūno pusėje ir padarė įtaką mikroskopinėms veido išraiškoms, žvilgsniui, klausai ir balsui“, – ataskaitoje cituojami mokslininkai.

Su Rusijos lyderiais reikia elgtis skirtingai

2011 metais B.Connors pristatė dar vieną ataskaitą apie skirtumus tarp V.Putino ir tuomečio prezidento Dmitrijaus Medvedevo, kuris dabar užima Rusijos premjero postą.

Operatyvios ir tikslios informacijos apie Rusiją ir jos lyderius trūkumas privertė JAV valdžios atstovus pasikliauti mokslininkų atliekamais politikų elgesio tyrimais.

Anot B.Connors, D.Medvedevas yra veiksmo žmogus, jis greitai reaguoja į įvairias situacijas, bet yra linkęs į kraštutinumus.

V.Putinas pasižymi visiškai kitokiais polinkiais. Pasak studijos, jis nuolat peržiūri seną informaciją ir bando problemą apeiti iš įvairių pusių. B.Connors rekomendavo JAV atstovams V.Putiną užpilti dideliu srautu informacijos, kurią jis galėtų pats analizuoti, nes jis nėra linkęs dalytis savo sprendimų priėmimu su kitais.

Jeigu turima reikalų su D.Medvedevu, jam geriau pateikti prioritetinę informaciją, kuri atspindi jo vertybes ir nustatytus tikslus, ir pasiūlyti griežtus terminus, pataria mokslininkai.

Parengė Justė Adakauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.