Vokietija: Europa darys naują spaudimą deryboms Rytų Ukrainoje

Vokietijos užsienio reikalų

F. W. Steinmeieris pakartojo Vokietijos nepritarimą ginklų tiekimui Ukrainai<br>AP nuotr. iš archyvo
F. W. Steinmeieris pakartojo Vokietijos nepritarimą ginklų tiekimui Ukrainai<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

LETA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-05 12:48, atnaujinta 2018-01-14 01:37

„Tikime, kad turime dėti papildomas pastangas dėl smurto užbaigimo. Tai atsakomybė, kurią turime prisiimti“, – po susitikimo su Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi sakė Vokietijos diplomatijos vadovas.

F. W. Steinmeieris naujų diplomatinių iniciatyvų detalių, kurios padėtų užbaigti konfliktą Ukrainoje, neatskleidė. Ketvirtadienį Vokietijos ministras taip pat vyks į Lenkiją, kur aptars padėtį Ukrainoje.

Paaštrėjusios separatistų atakos pakurstė Vakarų vyriausybių kalbas apie galimą ginklų tiekimą Ukrainai, tačiau Europos Sąjungos (ES) narės nesutaria šiuo klausimu.

Savo ruožtu Latvijos ministras E. Rinkevičius pabrėžė, kad ES nesutartų dėl bendros pozicijos šiuo klausimu, tačiau atskiros valstybės narės galėtų laisvai priimti sprendimus.

„Situacija plėtojasi tokia dramatiška linkme, kad aš neatmetu galimybės, jog kai kurios ES šalys galėtų priimti tokį sprendimą. Atsižvelgiant į situacijos raidą, nemanau, kad turėtume pagrindo kritikuoti kai kurias valstybes nares, jei jos priimtų tokius sprendimus“, – nurodė Latvijos diplomatas.

F. W. Steinmeieris pakartojo Vokietijos nepritarimą ginklų tiekimui Ukrainai, tvirtindamas, kad tai nepagerintų padėties Rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.