Galimai Sirijoje žuvusios merginos tėvai kreipėsi į džihadistus

JAV įkaitės tėvai, kuri, anot

K. J. Mueller (kairėje) su motina Marsha Mueller.<br>AFP nuotr.
K. J. Mueller (kairėje) su motina Marsha Mueller.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2015, 10:14 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:20 PM

Pareiškime šeima tvirtino tikinti, kad pagalbos darbuotoja Kayla Jean Mueller vis dar gyva, ir paragino kovotojus elgtis su ja kaip su „viešnia“.

Baltųjų rūmų pareigūnai pranešė neturintys įrodymų, ar mergina išties buvo nužudyta. IS džihadistai išplatino sugriuvusio pastato nuotraukas, kur, pasak islamistų, amerikietė žuvo. Tačiau ar tai tiesa, vis dar tikslinama, mat kovotojai nepaviešino jos nuotraukos. Jų teigimu, jordaniečių naikintuvai apšaudė šį pastatą jų tvirtovės Rakos priemiestyje.

Savo ruožtu Jordanija, ketvirtadienį surengusi smūgius iš oro prieš IS taikinius Sirijoje, tokius pranešimus įvardijo kaip propagandą.

„Šios naujienos verčia mus sunerimti, tačiau mes vis dar tikimės, kad Kaila gyva. Mes nusiuntėme jums asmeninę žinutę ir prašome atsakyti mums asmeniškai. Sakėte, kad elgėtės su Kaila kaip su viešnia, todėl jos, kaip viešnios, saugumas ir gerovė lieka jūsų atsakomybė“, – pareiškime nurodė amerikietės tėvai.

„Kaylos motina ir aš darome visa, ką galime, kad ji būtų saugiai paleista. Šiuo metu prašome jūsų, kas laikote Kaylą, susisiekti su mumis privačiai“, – priduriama jame. 

Šiaurės Arizonos universitetą baigusi 29-erių K. J. Mueller pirmą kartą atvyko į Turkijos ir Sirijos pasienį 2012 m. norėdama padėti pabėgėliams. 2013 m. ji buvo pagrobta Alepe, Sirijoje.

Jei jos mirtis bus patvirtinta, mergina taps ketvirtąją JAV piliete, žuvusia IS nelaisvėje. Džihadistai anksčiau įvykdė egzekucijas žurnalistams Jamesui Foley, Stevenui Sotloffui ir pagalbos darbuotojui Peteriui Kassigui.

JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovė nurodė, kad Vašingtonas yra labai susirūpinęs tokiais pareiškimais, tačiau pridūrė, kad pareigūnai neturi jokių įrodymų, patvirtinančių amerikietės žūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.