Kinijos milijonieriui skirta mirties bausmė

Kinijos verslo magnatas, buvęs

Kinijos magnatas kaltinamas „stambaus masto korupcija ir keliomis žmogžudystėmis“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Kinijos magnatas kaltinamas „stambaus masto korupcija ir keliomis žmogžudystėmis“.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 9, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:08 PM

Kinijos magnatas kaltinamas „stambaus masto korupcija ir keliomis žmogžudystėmis“, praneša „The South China Morning Post“. Egzekucija įvykdyta ir Liu Hano jaunesniajam broliui Liu Wei bei trims kitiems bendrininkams, informuoja BBC, remdamasi „Xinhua“ agentūra.

Liu Hanas buvo pripažintas kaltas dėl trylikos kaltinimo punktų, įskaitant „žmogžudystę, nelegalų lošimo namų monopolizavimą, neteisėtą šaunamųjų ginklų prekybą“, praneša „Xinhua“ agentūra. 1997 metais jis įsteigė bendrovę „Hanlong Group“, kuri ilgainiui išaugo į didžiausią privačią įmonę Sėčvanio provincijoje. Bendrovės veikla aprėpė įvairiausias sritis – nuo energetikos iki nekilnojamojo turto. Kaip praneša agentūra, bendrovė „neteisėtai monopolizavo azartinių žaidimų verslą Sėčvanio provincijoje, terorizavo vietos žmones ir padarė rimtos žalos vietos ekonominei ir socialinei sistemai“.

Kaip praneša kinų žiniasklaida, Liu Hanas vienu metu palaikė ryšius su buvusiu saugumo ministru Zhou Yongkangu, kuris šiuo metu taip pat apklausiamas.

Liu Hanas buvo įtrauktas į 500 turtingiausių Kinijos piliečių sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.