V.Putino dovanos: Egipto prezidentui įteikė Kalašnikovo automatą

Lankydamiesi vieni kitų šalyse prezidentai apsikeičia atminimo dovanomis ir įprastai dovanoja tai, kas primintų jų šalį. Štai prezidentas Vladimiras Putinas lankydamasis Egipte šalies prezidentui Abdeliui Fattahas al-Sisi įteikė Kalašnikovo automatą, rašo „The Telegraph“.

Egipto ir Rusijos prezidentai apsikeitė dovanomis.<br>AFP nuotr.
Egipto ir Rusijos prezidentai apsikeitė dovanomis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 3:25 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:33 PM

Fotografai užfiksavo, kaip Egipto vadovas šypsodamasis išsitraukia savo sąjungininko dovanotą ginklą iš dėklo. Kalašnikovo automatas – vienas garsiausių ginklų pasaulyje. Skaičiuojama, kad juo kasmet pražudomas ketvirtadalis milijono žmonių.

Tačiau Rusijos gamintojai neseniai ėmėsi Kalašnikovo automato prekės ženklo perkūrimo – jie jį vadina „taikos ginklu“.

Tokia prezidento dovana kartu simbolizuoja dar anų metų rugsėjį tarp šalių sudarytą preliminarų ginklų prekybos susitarimą. Egiptas pažadėjo iš Rusijos nusipirkti ginklų daugiau nei už 3,5 mlrd. Dolerių (3,1 mlrd. eurų) ir taip sustiprinti karinę partnerystę.

Dabar viešėdamas Kaire prezidentas V.Putinas buvo sutiktas itin palankiai. Tai rodo, kad A.F. Al-Sisi yra pasirengęs bendradarbiauti ir jam visai nerūpi Vakarų spaudimas.

Paskutiniu metu Rusija tapo itin izoliuota tarptautinėje arenoje dėl veiksmų Ukrainoje. Ši jo kelionė buvo tarsi mėginimas įrodyti, kad Rusija vis dar turi sąjungininkų.

Kai kuriuose Kairo greitkeliuose buvo iškabintos prezidento nuotraukos, o valstybinėje žiniasklaidoje jo vizitas buvo sutiktas it didvyrio.

Nacionalinis Egipto dienraštis „Al-Ahram“ dedikavo V.Putinui vedamąjį straipsnį ir vadino jį „mūsų laikų herojumi“ bei gyrė jį „spinduliuojant intelektu“.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.