P. Porošenka: „Ukraina pasirengusi skelbti karo padėtį“

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka trečiadienį pareiškė, kad Ukraina pasiruošusi įvesti karo

P.Porošenka nepraranda ryžto.<br>AP nuotr. iš archyvo
P.Porošenka nepraranda ryžto.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-11 15:18, atnaujinta 2018-01-13 11:57

Kalbėdamas prieš taikos derybas, kuriose dalyvaus Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos ir Ukrainos lyderiai, P. Porošenka nurodė, kad Kijevas sieks užtikrinti besąlygiškas paliaubas, tačiau, jei prireiks, Ukraina pasiruošusi gintis kariniu būdu.

„Aš, vyriausybė ir parlamentas pasirengę įvesti karo padėtį visose Ukrainos teritorijose“, – per vyriausybės susitikimą sakė Kijevo vadovas.

„Mes už taiką (...), tačiau mūsų šalis privalo būti ginama, ir tą mes darysime iki galo“, – ryžtingai kalbėjo prezidentas.

Rusijos remiami separatistai pradėjo vienas nuožmiausių kovų nuo konflikto pradžios, taip dar labiau sumažindami galimybę pasiekti ilgalaikes paliaubas per derybas trečiadienį Minske.

Separatistai tvirtina norintys nepriklausomybės ir įkūrė vadinamąsias „liaudies respublikas“, tačiau P. Porošenka pareiškė, kad Ukraina išliks vieninga valstybė.

„Ukraina visada buvo ir bus vieninga valstybė (...). Federalizacija yra sėkla, kuri neįsišaknys Ukrainos žemėje“, – pareiškė Ukrainos vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.