N. Savčenko negali būti paleista kaip karo belaisvė

Nėra šansų, kad Rusijoje

Ukrainos prezidentas P.Porošenka taikos derybose Minske iškėlė Rusijoje laikomos ukrainiečių lakūnės N. Savčenko paleidimo klausimą<br>AP nuotr. iš archyvo
Ukrainos prezidentas P.Porošenka taikos derybose Minske iškėlė Rusijoje laikomos ukrainiečių lakūnės N. Savčenko paleidimo klausimą<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2015, 7:44 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:03 AM

„Ji nėra tik karo belaisvė. Ta moteris kaltinama pagal Baudžiamojo kodekso rimtus straipsnius – bendrininkavimas dviejų Rusijos žurnalistų žmogžudystėje. Turi būti laikomasi visų formalumų – tyrimo, teismo proceso ir objektyvaus rimtų kaltinimų svarstymo. Jei ji bus pripažinta kalta – jos lauks bausmė, jei ne – ji bus paleista“, – įsitikinęs A. Brodas.

„Karo belaisvių apsikeitimas jai negalioja. Yra teisingumas ir privalomosios taisyklės, kurių turi būti laikomasi. Tikiu, kad apsikeitimas įvyks tarp Ukrainos ir Donecko ir Luhansko „respublikų“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Rusijos Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas anksčiau taip pat sakė, kad Rusijos įstatymai automatiškai nesuteikia laisvės kaltinamajai Ukrainos pilotei N. Savčenko ir jos nekaltumas privalo būti įrodytas teisme.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka taikos derybose Minske iškėlė Rusijoje laikomos ukrainiečių lakūnės N. Savčenko paleidimo klausimą ir ji buvo įtraukta į asmenų, kuriais bus apsikeista tarp Ukrainos ir Luhansko bei Donecko, sąrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.