Susidomėjo kalinčia Ukrainos lakūne Nadija Savčenko

Rusijos žmogaus

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2015, 4:04 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:46 AM

„Aš šiandien aplankiau Nadeždą (Nadiją) Savčenko. Ji į mane kreipėsi, ir aš skubiai reagavau“, – pasakė E.Pamfilova naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį, bet apsilankymo detalių kol kas neketino atskleisti. 

Lakūnės N.Savčenko išlaisvinimo temą ketvirtadienį Minske aptarė vadinamasis Normandijos ketvertas. 

E.Pamfilova badaujančią N.Savčenko aplankė penktadienį areštinės „Matrosskaja tišina“ ligoninėje. 

„Kalbant apie Savčenko išlaisvinimą, jeigu tai įvyks po tam tikrų būtinų procedūrų, aš vertinsiu kaip humanišką geros valios aktą iš Rusijos pusės“, – sakė žmogaus teisių įgaliotinė ketvirtadienį. 

Rusijos prezidento Žmogaus teisių tarybos vadovas Michailas Fedotovas anksčiau yra sakęs, kad N.Savčenko paleidimo procedūra neturėtų ilgai užtrukti. 

Jis neseniai taip pat aplankė N.Savčenko areštinėje ir sakė, kad ji tikisi, jog į namų areštą bus pakeista jai taikoma kardomojo arešto priemonė. 

„Ji tikisi, kad jai pakeis kardomąją priemonę ir ji galės, pavyzdžiui, būti namų arešto sąlygomis Ukrainos ambasados teritorijoje Maskvoje. Tokiu atveju ji nutrauktų badavimą“, – sakė M.Fedotovas po apsilankymo areštinėje. 

„Mes įsitikinome, kad Nadežda (Nadija) kaip ir anksčiau yra energinga, nepaisant kai kurių sveikatos problemų“, – sakė M.Fedotovas, kaip nurodoma Žmogaus teisių tarybos (ŽTT) tinklalapyje. 

Lakūnę N.Savčenko M.Fedotovas aplankė kartu su ŽTT nare Jelizaveta Glinka. N.Savčenko badauja jau 63-ią dieną. 

„Ji nesitiki nei amnestijos, nei malonės, bet tikisi, kad kardomoji priemonė gali būti pakeista“, – sakė M.Fedotovas ir pridūrė, kad ji nori kuo greičiau atsidurti teisme, kur galėtų ginti savo nekaltumą. 

„Nadežda (Nadija) taip pat išsakė savo pretenzijų dėl šiurkštaus ją į teismą ir atgal lydėjusių ginkluotų policininkų elgesio, taip pat ir priekaištų teismo antstolių tarnybos pareigūnams. Šias pretenzijas, be abejo, mes nagrinėsime. Esu įsitikinęs kad šiurkštumas ir chamiškumas nenumatyti jokiu Rusijos įstatymu“, – pažymėjo M.Fedotovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?