Gvinėjoje minia užpuolė kovos su Ebolos epidemijos centrą

Gvinėjos centriniame

Ebola Afrikoje toliau sėja paniką.<br>AP nuotr.
Ebola Afrikoje toliau sėja paniką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2015, 5:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:47 AM

Raudonojo Kryžiaus komandos Gvinėjoje per pastaruosius metus būdavo užpuolamos maždaug dešimt kartų per mėnesį, nurodė ši organizacija, perspėdama, kad toks smurtas trikdo pastangas suvaldyti mirtinos ligos protrūkį.

Per incidentą penktadienį Faranos mieste, už maždaug 400 km į rytus nuo sostinės Konakrio, įpykę gyventojai užpuolė Ebolos virusu užsikrėtusių pacientų tranzito centrą ir padegė automobilį, priklausantį labdaringai organizacijai „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres).

Smurto taikiniu taip pat tapo Raudonojo Kryžiaus laidojimo brigada, kurios nariai buvo priversti sprukti, sakė vyriausybės kampanijos prieš šia epidemiją atstovas Fode Tassas Sylla.

„Visas šis sąmyšis atgrasys mūsų partnerius ir suteiks pranašumą virusui. Mes su tuo nesitaikstysime, – pabrėžė jis. – Visis privalo suprasti, kad mūsų kova reikalauja visų piliečių indėlio.“

Naujų užsikrėtimo Ebolos karštine atvejų Gvinėjoje per praeitą savaitę padaugėjo beveik dvigubai – iki 64, nurodė Pasaulinė sveikatos organizacija, todėl tikėtina, kad vyriausybei nepavyks pasiekti užsibrėžto tikslo – kad nuo kovo pradžios naujų pacientų nebeatsirastų.

Gvinėjoje Ebolos karštine užsikrėtė iš viso apie 3 tūkst. žmonių, iš kurių apie 2 tūkst. mirė. Gvinėja, Siera Leonė ir Liberija buvo smarkiausiai paveiktos šios epidemijos, kuri yra didžiausia nuo Ebolos viruso atradimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.