Kopenhagoje nukautas jaunuolis neseniai paliko kalėjimą

Danijos sostinėje Kopenhagoje neramumai tęsiasi jau antrą parą. BBC duomenimis, pareigūnai apsupo mieste esančią interneto kavinę.

Teroro aktą surengęs Omaras El-Husseinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Teroro aktą surengęs Omaras El-Husseinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 15, 2015, 6:14 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 3:07 AM

Šiuo metu aiškinamasi, kas nutiko. Skirtingais duomenimis kavinėje areštuota nuo dviejų iki keturių žmonių. Policija šios operacijos nekomentuoja.

Taip pat paaiškėjo informacija apie užpuoliką. Danijos sostinėje Kopenhagoje išpuolius vykdęs ir nukautas jaunuolis policijai buvo žinomas dėl savo nusikalstamos praeities. Danijos policija praneša, kad užpuolikas, kuris šaudė į kavinėje debatų susirinkusius žmones ir žmones prie sinagogos, buvo 22 metų. Omaras El-Husseinas - gimęs ir augęs Danijoje. 

Danų laikraštis „Ekstra Bladet“ rašo, kad jaunas vyras tik prieš dvi savaites buvo paleistas iš kalėjimo. Jis dėl sunkaus kūno sužalojimo buvo nuteistas dvejų metų laisvės atėmimo bausme.

Laikraštis rašo, kad O. A. H. El Huseinas 2013-ųjų lapkritį kelis kartus dūrė 19 metų jaunuoliui ir už tai praėjusių metų gruodį buvo nuteistas dvejus metus kalėti. Tai, kad jis buvo paleistas anksčiau laiko, gali būti susiję su ilgu kardomuoju kalinimu, spėlioja „Ekstra Bladet“, paskelbęs ir spėjamo žudiko nuotrauką.

Užpuolikas  buvo nukautas sekmadienio rytą. Manoma, kad jis veikė vienas, tačiau aiškinamasi, ar jaunuolis buvo išvykęs į Siriją ar Iraką.

lrytas.lt primena, kad šeštadienį apie 17 valandą Lietuvos laiku nežinomas vyras automatiniu ginklu suvarpė kavinę „Krudttonden“, kur vyko vieša diskusija „Menas, šventvagystė ir žodžio laisvė“. Joje dalyvavo ir 68 metų amžiaus švedų karikatūrininkas Larsas Vilksas (Lars Vilks) bei Prancūzijos ambasadorius Fransua Zimerė (Francois Zimeray). Paleidęs apie 40 šūvių, nežinomasis paspruko vogtu automobiliu „Volkswagen Polo“, kuris vėliau buvo aptiktas už maždaug 2 kilometrų nuo nusikaltimo vietos.

Po vidurnakčio šūviai nuaidėjo prie sinagogos Kristalgadės gatvėje, kuri yra už maždaug 3 kilometrų nuo pirmojo išpuolio vietos.

Per išpuolius du žmonės žuvo, o dar penki buvo sužeisti.

Danijos policijos nuomone, du ginkluotus išpuolius Kopenhagoje surengė vienas nusikaltėlis. Labai galimas daiktas, jog tai – vyras, kurį sekmadienį prie Noreporto metro ir priemiestinių traukinių stoties nušovė teisėsaugos institucijų pareigūnai.

Tai per spaudos konferenciją pranešė Danijos policijos atstovai.

Anksčiau manyta, kad užpuolikai buvo du.

Dėl incidentų Kopenhagoje sugriežtintos saugumo priemonės. Gatvėse patruliuoja pareigūnai su tarnybiniais šunimis. Jiems į pagalba atsiųsta specialiosios paskirties dalinių kariškių. Sugriežtinta kontrolė transporto mazguose, užblokuoti visi keliai, vedantys iš sostinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.