Švedija nuolaidžiauja Rusijai: Estijoje netupdys naikintuvų

Švedija pasidavė rusų reikalavimams netupdyti naikintuvų Estijos teritorijoje per artimiausias karines pratybas Baltijos šalyse, praneša Švedijos žiniasklaida.

Švedija sutiko su Rusijos prašymais per pavasarį vyksiančias pratybas netupdyti savo naikintuvų Estijos teritorijoje.<br>„Reuters“ nuotr.
Švedija sutiko su Rusijos prašymais per pavasarį vyksiančias pratybas netupdyti savo naikintuvų Estijos teritorijoje.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2015, 12:46 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:49 AM

Pavasarį vyksiančių pratybų metu „nė vienas Švedijos lėktuvas nenusileis Estijos teritorijoje“, nurodoma žurnalo „Expressen“ gautame Švedijos užsienio reikalų ministerijos memorandume. Jame taip pat teigiama, kad ta pati sąlyga galioja ir Suomijos pajėgoms.

Memorandume aprašomas Rusijos ambasadoriaus Viktoro Tatarinsevo ir užsienio reikalų ministro valstybės sekretorės Annikos Soder susitikimas, per kurį rusas džiaugėsi derybų rezultatu.

Baltijos regione karinės pratybos JAV iniciatyva bus rengiamos kovo ir balandžio mėnesiais. Pagrindinė jų priežastis – suaktyvėjusi Rusijos veikla regione.

Rusija jau anksčiau yra išreiškusi susirūpinimą Švedijos ir Suomiijos įsitraukimu į Baltijos šalių regiono reikalus. Pasak paviešinto memorandumo teksto, Rusija negali likti abejinga prie karinių aljansų neprisijungusių šalių dalyvavimu JAV organizuojamose pratybose.

Švedijos ir Rusijos santykiai yra ypač įtempti nuo spalį vykusios mįslingos rusų povandeninio laivo medžioklės Stokholmo archipelage.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: gaisras Vilniaus daugiabutyje