Kruvino išpuolio aukos bendražygiai – šokiruoti ir prislėgti

„Šviesus ir sąžiningas žmogus“, – taip apie sekmadienį per sprogimą Charkove žuvusį Maidano aktyvistą Igorį Tolmačevą atsiliepia jo bendražygiai ir draugai. 52 metų I.Tolmačevas – fizikas, o pastaruoju metu buvo aktyvus Euromaidano siekių skleidėjas gimtajame mieste.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-22 15:06, atnaujinta 2018-01-12 13:48

2013 metų rudenį Kijeve į gatves išėjus Viktoro Janukovyčiaus režimu nepatenkintiems žmonėms, I.Tolmačevas pradėjo organizuoti Euromaidano šalininkus Charkove, jo iniciatyva buvo surengtas ne vienas mitingas ir piketas.

Rusijos kariams įsiveržus į Donbasą, I.Tolmačevas ėmėsi ir rimtesnės veiklos – kartu su kitais miesto savanoriais rinkdavo pagalbą Ukrainos armijos kariams ir veždavo ją į fronto zoną.

I.Tolmačevas taip pat buvo Charkovo savisaugos būrio narys. I.Tolmačevas buvo vedęs. Jo žmona Marina ir dukra Olga suprato Igorio norą gyventi europietiškoje Ukrainoje ir padėdavo jam tiek rengiant mitingus, tiek užsiimant labdara.

„Tokių žmonių kaip Igoris – vos vienas kitas. Jis per savo gyvenimą nuveikė labai daug gerų darbų, nors galėjo dar gyventi ilgai ir laimingai. Mylime, liūdime, prisiminsime“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo Charkovo aktyvistai.

Per Maidano revoliucijos pirmųjų metinių minėjimą nugriaudėjo sprogimas. Prokuratūra praneša, kad mažiausiai 10 žmonių buvo sužeisti, o du žuvo sekmadienį per sprogdinimą eitynėse. Liudininkų teigimu, sprogmuo į žmonių koloną galėjo būti mestas iš pravažiuojančio automobilio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.