J. McCainas: „Man gėda dėl JAV reakcijos į Ukrainos konfliktą“

JAV senatorius Johnas McCainas sekmadienį prisipažino, kad jam gėda dėl JAV reakcijos į konfliktą tarp Rusijos ir Ukrainos. Anot jo, tai gėdingas JAV istorijos tarpsnis, praneša CBS.

Senatorius Johnas McCainas nuolatos pasisako už ginklų Ukrainos kariuomenei tiekimą.<br>AP nuotr.
Senatorius Johnas McCainas nuolatos pasisako už ginklų Ukrainos kariuomenei tiekimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:02 AM

„Man gėda dėl savo šalies, savo prezidento ir savęs, kad nesugebėjau daugiau padėti tiems žmonėms“, – interviu sekmadienį sakė buvęs kandidatas į JAV prezidentus.

J.McCainas taip pat sukritikavo ir Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir Prancūzijos prezidentą Francois Hollande'ą, kurie „pirmą kartą per 70 metų įteisino Europos šalies padalinimą“.

Senatorius yra vienas iš aršiausiai už mirtinų ginklų tiekimą Ukrainai pasisakančių politikų.

„Ukrainiečiai neprašo, kad amerikiečių batai mindytų jų žemę. Jie tiesiog nori ginklų, kuriais galėtų apsiginti, tačiau yra žudomi, o jų kariuomenė – daužoma į šipulius, – kalbėjo J.McCainas. – Vieni profesionaliausių Rusijos specialiųjų pajėgų karių yra dislokuoti Ukrainoje ir jie tęs agresiją tol, kol galės nuo to išsisukti.“

Anot jo, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori, kad Ukraina nebebūtų Europos dalimi ir jam kol kas sėkmingai sekasi įvykdyti savo planą.

Spaudos konferencijoje A.Merkel vizito Vašingtone metu, Barackas Obama sakė, kad iki šiol neapsisprendė dėl mirtinų ginklų tiekimo Ukrainos kariuomenei, tačiau dar kartą paragino siekti diplomatinio sprendimo.

A.Merkel ir F.Hollande'as vasario pradžioje tarpininkavo sudarant paliaubas tarp Ukrainos ir Rusijos remiamų separatistų. Trapus susitarimas per savaitę trukusias nesibaigiančias kovas jau ne kartą buvo pažeistas ir rizikuoja žlugti galutinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.