Kariai prie Mariupolio pasakoja apie naujus separatistų ginklus

Pirmadienį Rusijos remiamų separatistų pajėgos tris kartus atakavo ukrainiečių pajėgas prie Šyrokynės, esančios 20 kilometrų nuo Mariupolio.

Sviediniai sprogsta ore ir paviršių nusėja kelių milimetrų skersmens šrapneliais.<br>„Youtube“ nuotr.
Sviediniai sprogsta ore ir paviršių nusėja kelių milimetrų skersmens šrapneliais.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 23, 2015, 4:06 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:30 PM

Vienas fronto linijoje esančių vadų Viktoras Šydliukas naujienų agentūrai „Unian" teigė, kad prieš ukrainiečių karius Šyrokynėje buvo panaudoti niekada anksčiau nematyti ginklai.

Pasak jo, separatistai naudoja specialius sviedinius, kurie sprogsta pakilę virš žemės paviršiaus.

Aplinkinė teritorija po sprogimo yra nusėjama kelių milimetrų skersmens šrapneliais. Nuo tokio sviedinio nukentėjusių karių gydymas sunkesnis, nes mikrodalelės palieka daug smulkių žaizdų.

„Tokie sviediniai buvo panaudoti netoli Šyrokynės miestelio. Laimei, nė vienas karys nebuvo sužeistas“, – pirmadienį kalbėjo V.Šydliukas.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos kariuomenė tokių ginklų neturi, tačiau tik profesionalūs kariai galėtų naudotis tokia artilerija. 

Susirėmimų prie Šyrokynės metu žuvo du ukrainiečiai, sužeista apie 10 karių, praneša Censor.net. 

Atviri susirėmimai naktį iš sekmadienio į pirmadienį nusinešė penkių separatistų gyvybę, praneša Mariupolio gynybos štabas. 

Apie 7.30 val. ryte ukrainiečių pozicijos buvo apšaudytos iš minosvaidžių ir tankų. 

Ukrainiečiai teigia, kad vis dar laikosi Minsko susitarimo ir nenaudoja sunkiosios artilerijos. Visos pajėgos yra karinėje parengtyje ir pasiruošusios atremti priešų smūgius. 

Ukrainos kariuomenės vadas pulkininkas Valentynas Fedičevas sakė, kad nors visoje konflikto zonoje, daugelio „atakų intensyvumas sumažėjo“, nuo sekmadienio kariuomenės pozicijos buvo apšaudytos 27 kartus. 

Separatistų kovotojai „neatsisako mėginimų atakuoti mūsų pozicijas Šyrokynės mieste ir Mariupolio rajone“, – kalbėjo V.Fedičevas. 

Pasak kitų gynybos pareigūnų, separatistai iš minosvaidžių apšaudė netoli Mariupolio esantį Šyrokynės miestelį, akivaizdžiai bandydami išprovokuoti karius atsišaudyti ir taip pažeisti paliaubų susitarimą. 

Kaip pranešė Kijevas, Rusija į prie Azovo jūros esantį Mariupolį išsiuntė 20 tankų, kitokių transporto priemonių ir sunkiosios ginkluotės. Ukrainiečių pareigūnai pranešė, kad sekmadienį čia buvo dvi tankų atakos. 

Užėmę Mariupolį prorusiški separatistai galėtų sukurti Rusiją su Krymu jungiantį koridorių. 

Parengė Justė Adakauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.