Aliaska tapo 3 JAV valstija, įteisinusia marihuanos vartojimą

Aliaska tapo trečia

Marihuanos įteisinimo šalininkai Ankoridže nenori, kad šis įvykis būtų labai paviešintas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Marihuanos įteisinimo šalininkai Ankoridže nenori, kad šis įvykis būtų labai paviešintas.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2015, 5:16 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:39 AM

Įstatymas, dėl kurio projekto Aliaskos rinkėjai balsavo lapkritį, įsigalioja antradienį. Įstatymas leidžia 21 metų ir vyresniems asmenims turėti iki vienos uncijos (maždaug 28 gramų) marihuanos ir auginti iki šešių augalų. Tačiau prekybos marihuana taisyklės dar nepriimtos.

Gyventojams ir toliau draudžiama rūkyti marihuaną viešose vietose, todėl didžiausio Aliaskos miesto policijos pareigūnai žada užtikrinti, kad šio draudimo būtų laikomasi.

Ankoridže buvo atsisakyta planų surengti šventę marihuanos įteisinimo proga, baiminantis kad jos dalyviai už rūkymą neleistinose vietose neužsitrauktų 100 JAV dolerių siekiančių baudų.

Marihuanos įteisinimo šalininkai Ankoridže nenori, kad šis įvykis būtų labai paviešintas. Jie ketina pradėti socialinės reklamos kampaniją už saugų marihuanos vartojimą, numatyta skelbti reklamą ant miesto autobusų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.