Londono policija: trys britės jau Sirijoje

Londono policija įsitikinusi, kad trys ieškomos britės, pasprukusios iš namų, kad prisijungtų prie „Islamo valstybės“ (IS) grupuotės, kirto Sirijos sieną, skelbia BBC.

Londono policija teigia dabar turinti priežastį tikėti, kad merginų jau nėra Turkijoje ir jos išvykusios į Siriją.<br>AP nuotr.
Londono policija teigia dabar turinti priežastį tikėti, kad merginų jau nėra Turkijoje ir jos išvykusios į Siriją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2015, 8:10 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:56 AM

Manoma, kad merginos buvo pergabentos iš Turkijos į Siriją prieš keturias ar penkias dienas. Šaltiniai pranešė, kad mokinės pateko į IS kovotojų kontroliuojamą Tal Abiado miestą Sirijoje.

Toje pačioje mokykloje besimokiusiuos 15-metės Shamima Begum, Amira Abase ir 16-metė Kadiza Sultana iš Gatviko oro uosto atvyko į Stambulą vasario 17 dieną.

Londono policija teigia dabar turinti priežastį tikėti, kad merginų jau nėra Turkijoje ir jos išvykusios į Siriją.

„Pareigūnai toliau glaudžiai bendradarbiauja su Turkijos institucijomis dėl šio tyrimo“, – pareiškime nurodė Londono policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.