Rusijoje kalinama N. Savčenko skundžiasi vidaus organų skausmais

Žmogaus teisių aktyvistas Valerijus Borščiovas pranešė, kad jau trečią mėnesį Rusijos kalėjime bado streiką paskelbusi Ukrainos karo lakūnė Nadežda Savčenko jaučia skausmus vidaus organuose, informuoja „Laisvasis Europos radijas“.

Nadija Savčenko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Nadija Savčenko.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-24 16:15, atnaujinta 2018-01-12 10:50

Belaisvę kalėjime aplankęs žmogaus teisių gynėjas pasakojo, kad moteris skundėsi inkstų ir tulžies pūslės skausmais. Pasak jo, N.Savčenko atsisakė nutraukti bado streiką, besitęsiantį nuo gruodžio 13 dienos.

V.Borščiovas nurodė, kad lakūnė atrodo labai ryžtinga ir stipri, tačiau aktyvistas teigė, esąs susirūpinęs, kad bado streikas tęsiasi per ilgai.

Rusijos federalinis Tyrimų komitetas tvirtina, kad karo lakūnė birželį teikė koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. N.Savčenko savo kaltę neigia. Rusija taip pat nesiklauso Vakarų raginimų paleisti Ukrainos pilietę.

Vasario 15-ąją Vokietijos medikams buvo leista kalėjime aplankyti N.Savčenko ir pasikalbėti su jos gydytojais. Berlynas teigė itin sunerimęs dėl moters sveikatos bei dar kartą paragino Maskvą ją paleisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.