„Amnesty International“ pateikė netikėtą pasiūlymą

„Amnesty International“ paragino penkias nuolatines Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos

„Amnesty International“ pareiškė, kad lyderiai privalo kuo skubiau reaguoti į besikeičiančių ginkluotų užpuolimų pobūdį.<br>AP nuotr.
„Amnesty International“ pareiškė, kad lyderiai privalo kuo skubiau reaguoti į besikeičiančių ginkluotų užpuolimų pobūdį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 9:29 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:28 AM

Savo ataskaitoje aktyvistų grupė rašo, jog pasaulio lyderiai nepakankamai greitai ir efektyviai reagavo į 2014 metų nelaimes.

Šie metai žymėjo vieną didžiausią pabėgėlių krizių istorijoje. Karas Sirijoje pasiglemžė 4 milijonų gyventojų namus, tūkstančiai migrantų žuvo Viduržemio jūroje, mėginę pasiekti Europą. Turtingos šalys kaltinamos nesuteikus prieglobsčio daugiau pabėgėlių. Ataskaitoje pateikiamos ir 2015 metų prognozės, manoma, kad pasaulis susidurs su dar daugiau problemų.

„Amnesty International“ pareiškė, kad lyderiai privalo kuo skubiau reaguoti į besikeičiančių ginkluotų užpuolimų pobūdį. Jų teigimu, Saugumo Taryba neįvykdė savo pareigos apginti civilių. Jungtinė Karalystė, Kinija, Prancūzija, Rusija ir JAV naudojo veto teisę „siekdamos savo politinių ar geopolitinių interesų“.

Aktyvistų grupės siūlo šioms šalims atsisakyti veto teisės, kai sprendžiamos problemos, susijusios su masinėmis žudynėmis arba genocidu. Jų teigimu, veto teisė apriboja Saugumo Tarybą. Pavyzdžiui, jei ji būtų panaikinta anksčiau, Rusija nebebūtų galėjusi blokuoti JT pasipriešinimo prieš smurtą Sirijoje.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų atstovai teigia pritariantys idėjai, jog Saugumo Taryba privalo sustabdyti masines žudynes ir nusikaltimus prieš žmoniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.