Kijevas tikina, kad separatistai toliau pažeidinėja paliaubas

Prorusiški separatistai pastarąją parą toliau pažeidinėjo paliaubų režimą Rytų Ukrainoje, nors šaudymo intensyvumas sumažėjo, trečiadienį pranešė Kijevo vyriausybės pajėgų antiteroristinės operacijos (ATO) atstovas Anatolijus Stelmachas.

Nuo vasario 24-osios 5 val. iki vasario 25-osios 5 val. kovotojai surengė 15 atakų, naudodami minosvaidžius, artileriją, pėstininkų ginklus ir raketinius granatsvaidžius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Nuo vasario 24-osios 5 val. iki vasario 25-osios 5 val. kovotojai surengė 15 atakų, naudodami minosvaidžius, artileriją, pėstininkų ginklus ir raketinius granatsvaidžius.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:48 AM

„Kovotojų vykdomų paliaubų pažeidimų pastebimai mažėjo antrą parą iš eilės. Tačiau priešas tęsia padrikas atakas kai kuriose gyvenamosiose teritorijose“, – sakė A.Stelmachas naujienų agentūrai „Interfax" trečiadienio rytą.

Pasak jo, separatistai antradienį apie 23 val. (vietos ir Lietuvos laiku) iš minosvaidžių apšaudė Popasnos miestelį Luhansko srityje, o po vidurnakčio buvo dar dvi tokios atakos.

„Praėjusią naktį nebuvo naujų apšaudymo incidentų Mariupolio, Donecko ir Luhansko sektoriuose“, – pridūrė A.Stelmachas.

Tačiau visiškos paliaubos vakar neprasidėjo, konstatavo jis.

Nuo vasario 24-osios 5 val. iki vasario 25-osios 5 val. kovotojai surengė 15 atakų, naudodami minosvaidžius, artileriją, pėstininkų ginklus ir raketinius granatsvaidžius.

„ATO pajėgos apie 17 val. atrėmė priešų ataką Šyrokynės apylinkėse (į rytus nuo Mariupolio uostamiesčio). Be to, kovotojai tęsė žvalgybą iš oro, o per pastarąją parą buvo užfiksuoti devyni bepiločių orlaivių skrydžiai“, – nurodė A.Stelmachas.

„Nors buvo priešo surengtų provokacijų, Ukrainos kariai lieka savo pozicijose ir laikosi paliaubų palei visą sąlyčio liniją“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.