Tik keletas ES lyderių nori išplėsi sankcijas Rusijai?

Lenkijos premjerė Ewa Kopacz teigia, kad paliaubos Donbase yra trapios, todėl turėtų

Lenkijos premjerė Ewa Kopacz teigia, kad paliaubos Donbase yra trapios, todėl turėtų būti svarstomas klausimas dėl sankcijų Rusijai griežtinimo.<br>AP nuotr. iš archyvo
Lenkijos premjerė Ewa Kopacz teigia, kad paliaubos Donbase yra trapios, todėl turėtų būti svarstomas klausimas dėl sankcijų Rusijai griežtinimo.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 6:11 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:56 AM

„Per paskutinį ES Tarybos susitikimą buvau tarp nedaugelio, kurie ragino Europos Komisiją paruošti ekonomines sankcijas, jei nebūtų įgyvendinta paliaubų sutartis“, – nurodė E. Kopacz.

Pasak Lenkijos premjerės, paliaubos yra trapios ir tai – didelis iššūkis ES. E. Kopacz tvirtino, jog neįmanoma taikstytis su Rusijos ekonomine politika, kuri draudžia produktų eksportą iš kai kurių ES šalių. Anot E. Kopacz, Maskva bando silpninti Bendrijos vienybę.

Ministrė pirmininkė pasakojo, kad prieš kelias dienas Maskva pristabdžiusi į šalį iš Lenkijos importuojamus sūrio gaminius. Tačiau ji pridūrė, kad Rusija ketina panaikinti embargą žemės ūkio produktams iš kai kurių ES šalių. Premjerės teigimu, toks skirstymas skaldo Bendrijos vienybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.