ES reikalauja Maskvos paleisti Ukrainos pilotę

Europos Sąjungos (ES) užsienio

N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją.<br>AP nuotr. iš archyvo
N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:58 AM

Maskvos teismo sprendimas nepaleisti pilotės turi sunkių padarinių, ketvirtadienį Briuselyje pareiškė F. Mogerini atstovė.

N. Savčenko jau 75 dienas badauja, taip protestuodama prieš jos „neteisėtą pagrobimą Ukrainoje“ ir perdavimą Rusijai, kalbėjo ji. Rusijai esą tenka atsakomybė dėl labai silpnos pilotės sveikatos.

ES reikalauja Rusijos paleisti N. Savčenko dėl humanitarinių priežasčių. Tai esą atitiktų sutartas papildomas Minsko paliaubų susitarimo įgyvendinimo priemones.

N. Savčenko praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją. Ji kaltinama teikusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. Maskvos pareigūnai tikina, kad, patekusi į separatistų nelaisvę, N. Savčenko pati pabėgo į Rusiją, tačiau pilotė teigia, jog ją išgabeno prievarta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.