Bangladeše žiauriai nužudytas amerikietis tinklaraštininkas

JAV tinklaraštininkas, pagarsėjęs

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2015, 9:42 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 3:57 AM

Bangladeše gimęs JAV pilietis Avijitas Roy buvo užpultas ketvirtadienio vakarą, kai su žmona Rafida Ahmed ėjo iš knygų mugės Dakos universitete. Moteris per užpuolimą buvo sunkiai sužeista.

Nežinoma, kas surengė šį išpuolį, bet A.Roy artimieji ir draugai sakė, kad anksčiau jam ne kartą buvo grasinta už jo pareiškimus, nukreiptus prieš religinius fanatikus.

Dėl tinklaraštininko nužudymo atsakomybės neprisiėmė jokia grupuotė.

Vietos policijos viršininkas Sirajulas Islamas naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad žudikai, užpuolę A.Roy ir jo žmoną, kuri taip pat yra tinklaraštininkė, buvo ginkluoti mėsos kapoklėmis.

„Išpuolyje dalyvavo keli žmonės“, – nurodė S.Islamas ir pridūrė, kad incidento vietoje buvo rastos dvi kruvinos mėsos kapoklės.

A.Roy rašė populiarų tinklaraštį bengalų kalba „Mukto-mona“ („Laisvas protas“), kuriame dažnai skelbdavo straipsnių apie mokslo logiką ir religinį ekstremizmą.

Jo jaunesnis brolis Anujitas Roy sakė, kad Avijitas Roy atvyko į Bangladešą anksčiau šį mėnesį, o kovą planavo grįžti į Jungtines Valstijas.

Panašių išpuolių jau anksčiau yra įvykę Bangladeše – oficialiai pasaulietinėje valstybėje, kur dauguma gyventojų yra musulmonai. Tyrėjai sakė, kad visus tuos išpuolius įvykdė religiniai fanatikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.