B.Nemcovas prieš 3 savaites: „Bijau, kad V.Putinas mane nužudys“

Borisas Nemcovas nušautas. Tokia šokiruojanti žinia vėlyvą penktadienio vakarą žaibiškai perskriejo ne tik Rusiją, bet ir Europą ir JAV. Buvęs Rusijos vicepremjeras, nuo 2000-ųjų vienas opozicijos lyderių krito nuo kol kas nenustatyto žudiko kulkų, kai penktadienio vakarą Maskvos centre vaikščiojo su jauna mergina.

B.Nemcovas mitinge Maskvoje 2011-ųjų gruodį.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
B.Nemcovas mitinge Maskvoje 2011-ųjų gruodį.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2015, 1:13 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:46 AM

Įdomu tai, kad 55-erių politikas vos prieš keletą savaičių, vasario10 dieną, kalbėdamas su Rusijos žiniasklaida užsiminė, kad Vladimiras Putinas „užsakys dėl jo opozicinės veiklos“.

Savo nerimu B.Nemcovas pasidalydavo tik su artimiausiu žmogumi – motina. Bet galiausiai jis nusprendė prabilti viešai ir atvirai pasikalbėjo su portalu sobesednik.ru.

„Niekada neslėpiau politinių įsitikinimų. Manau, kad būtent jis (V.Putinas. – Red.) sukėlė karą Ukrainoje“, – pareiškė B.Nemcovas.

Politikas atskleidė, kad labai dažnai tariasi su savo motina Dina Eidman, kuriai kovą sukaks 87-eri.

„Mama visada mane mokė, kad reikia ginti savo nuomonę ir požiūrį, būti nepriklausomam. Taip mane auklėjo, o dabar piktinasi, kad kritikuoju V.Putiną, kuris iš mūsų bando atimti laisvę. Ji iš tikrųjų bijo, kad jis gali artimiausiu metu mane nužudyti dėl mano veiklos – tiek tikrame gyvenime, tiek ir socialiniame. Ir tai, pasikartosiu, ne juokai: ji – protingas žmogus. Ji labai to bijo. Ji ir dėl Michailo Chodorkovskio, ir Aleksejaus Navalno labai išgyvena, tik ne taip stipriai, juk ji mano mama, ne jų“, – kalbėjo B.Nemcovas.

– Įdomu. O jūs po tokių pokalbių su mama pradėjote bijoti, kad V.Putinas artimiausiu metu jus gali nužudyti? Asmeniškai ar per tarpininkus?

– Žinote, taip... Šiek tiek. Ne taip stipriai kaip mama, bet vis dėlto... Bet aš ne taip stipriai jo bijau. Jeigu labai bijočiau, kažin ar vadovaučiau opozicinei partijai, kažin ar užsiimčiau tuo, kuo užsiimu dabar.

– Tikiuosi, kad vis dėlto sveikas protas nugalės ir V.Putinas jūsų nenužudys.

– Duok, Dieve. Ir aš tikiuosi.

Politiko padėjėja Olga Vachrina po B.Nemcovo nužudymo žurnalistams sakė, jog dėl grasinimų jis anksčiau kreipėsi į policiją.

„Borisui Jefimovičiui buvo grasinama per socialinius tinklus. Dėl vieno tokio epizodo buvo parašytas pareiškimas policijai, – kalbėjo moteris. – Tai įvyko 2014 metų pabaigoje, galbūt rudens pabaigoje, man sunku prisiminti tikslią datą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.