B.Obamos senelė sveikina jo sprendimą atvykti į Keniją

JAV prezidento Baracko Obamos senelė, žinoma kaip mama Sarah, sveikina jo

B.Obama Kenijoje lankysis Kenijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
B.Obama Kenijoje lankysis Kenijoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-04-02 19:54, atnaujinta 2018-01-07 16:06

„Jis man sakė, kad laukia politinio stabilumo šalyje, kad galėtų atvykti“, – sakė vyresnė negu 90 metų Sarah Onyango Obama, kalbėdama apie liepą planuojamą B.Obamos vizitą, apie kurį buvo paskelbta anksčiau šią savaitę.

Mama Sarah buvo JAV prezidento senelio iš tėvo pusės, Husseino Onyango Obamo, trečioji žmona. Ji tebegyvena vakarinėje Kenijos dalyje esančiame Kogelo kaime kartu su daugybe kitų prezidento giminaičių.

Velionis B.Obamos tėvas gimė Kogele, o užaugęs išvyko studijuoti į užsienį, kur Havajuose sutiko B.Obamos motiną amerikietę.

Nors mama Sarah prezidentui nėra kraujo giminė, šis vis tiek ją vadina „senele“ ir yra pas ją lankęsis prieš tapdamas prezidentu.

„Nors mes džiaugiamės šiuo vizitu, neversime jo atvykti į Kogelą“, – sakė ji interviu Kenijos dienraščiui „Daily Nation“.

„Aš džiaugiuosi vien tuo, kad jis lankysis Kenijoje. Ir man tai yra mūsų visų laimėjimas“, – kalbėjo senolė.

Pirmadienį Baltieji rūmai pranešė, kad B.Obama liepos mėnesį lankysis savo tėvo tėvynėje, kur tuo metu vyks verslo viršūnių susitikimas.

Šis B.Obamos apsilankymas Afrikos žemyne bus jau ketvirtas nuo 2009 metų, kai jis tapo prezidentu, tačiau pirmas vizitas Kenijoje.

Iki šiol surengti prezidentinio vizito į jo protėvių šalį neleido politinis skandalas.

Didžiąją dalį B.Obamos prezidentavimo laiko Kenijos prezidentas Uhuru Kenyatta buvo kaltinamas Tarptautiniame baudžiamajame teisme (TBT) Hagoje.

53 metų U. Kenyattai TBT buvo pateikti penki kaltinimai dėl jo įtariamo vaidmens organizuojant smurtą po rinkimų 2007 ir 2008 metais, kai žuvo 1,2 tūkst. žmonių ir turėjo palikti savo namus 600 tūkst.

U.Kenyatta neigė jam pateiktus kaltinimus, kol gruodį jie buvo panaikinti, ir atsivėrė galimybė organizuoti JAV prezidentinį vizitą šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.