Baltimorė lengviau atsikvėpė po pareigūnams pateiktų kaltinimų

Sekmadienį JAV Baltimorės

Baltimorėje įtampa slūgsta.<br>AP nuotr.
Baltimorėje įtampa slūgsta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-03 13:02, atnaujinta 2018-01-05 03:29

Miesto vadovai atsisako paankstinti nepaprastosios padėties atšaukimą, nors šešiems policijos pareigūnams ir buvo pateikti oficialūs kaltinimai dėl juodaodžio Baltimorės gyventojo Freddie Gray mirties. Apie tai praneša AP.

Kaltinimus JAV Merilendo valstijos prokurorė Marilyn Mosby pateikė pareigūnams dar penktadienį. Pranešama, kad pareigūnų sulaikytas F. Gray buvo uždarytas į furgoną, kur patyrė sunkią stuburo traumą, ir kai furgonas atvyko į policijos stotį, jis buvo rastas be sąmonės.

Šeštadienį vykusios demonstracijos, pavadintos „pergalės eitynėmis“, metu pasisakiusieji dėkojo M. Mosby dėl jos priimto sprendimo. „Kiekvienas prokuroras turi turėti tokius tvirtus įsitikinimus“, – teigė Malikas Shabazzas, vienas iš demonstracijos organizatorių.

Sekmadienį Merilendo valstijos gubernatorius Larry Hoganas paragino visoje valstijoje paskelbti „Maldos ir taikos diena“. Oficialiai vis dar miestą kaustanti komendanto valanda bus atšaukta 5 val. ryto vietos laiku pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.