JAV Baltieji rūmai džiaugiasi stipriais ryšiais su D.Cameronu

JAV Baltieji rūmai penktadienį pareiškė, kad prezidentas Barackas Obama „didžiuojasi“ ryšiais, kuriuos jis užmezgė su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Davidu Cameronu, ir tikisi palaikyti šiuos glaudžius santykius ir po rinkimų, kuriuose Konservatorių partija laimėjo ryškią pergalę.

D.Cameronas sulaukė sveikinimų iš JAV.<br>AP nuotr.
D.Cameronas sulaukė sveikinimų iš JAV.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-08 18:52, atnaujinta 2018-01-04 11:48

„Tai kunkuliuojančios demokratijos stiprumo įrodymas“, – sakė CNN Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas.

„Prezidentas didžiuojasi stipriais darbingais santykiais, kuriuos jis išplėtojo su Davidu Cameronu per virtinę metų; ir jis tikisi tęsti asmeninių ryšių stiprinimą“, – sakė J.Earnestas.

Pavedė suformuoti vyriausybę

Britų karalienė Elizabeth II pavedė premjerui D.Cameronui suformuoti naują vyriausybę. Jo vedami konservatoriais ketvirtadienį vykusiuose rinkimuose visiškai netikėtai iškovojo absoliučią balsų daugumą. D. Cameronas, kaip ir žadėjo, ketina surengti referendumą dėl šalies narystės Europos Sąjungoje (ES), praneša agentūra AFP.

„Aš dabar suformuosiu konservatyvią daugumos vyriausybę“, – pareiškė D. Cameronas šypsodamasis prie savo rezidencijos. Prieš tai jis Bakingemo rūmuose susitiko su karaliene, kad gautų oficialų jos pritarimą naujai vyriausybei sudaryti.

Prieš rinkimus buvo prognozuojama atkakli kova tarp leiboristų ir torių, todėl tokia aiški konservatorių pergalė yra labai netikėta.

„Tai vienareikšmiškai yra labai stipri naktis Konservatorių partijai“, – sakė D.Cameronas po savo pergalės Vitnio mieste. Suskaičiavus beveik visus balsus, paaiškėjo, kad D. Kamerono toriai parlamente turės 330 vietų iš 650. Leiboristams atiteko 232 mandatai.

D.Cameronas pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė dabar „turės surengti“ jo pergalės atveju pažadėtą referendumą dėl pasilikimo ES.

Europos Komisijos vadovas Jeanas Claude'as Junckeras pareiškė, kad Briuselis nori „konstruktyvaus“ bendradarbiavimo su Londonu. Kartu jis pridūrė, kad asmenų, prekių, paslaugų ir kapitalo judėjimas yra „nediskutuotinas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.