„Islamo valstybė“ kovotojus iš Vakarų vilioja prekybos centru

Siekdami privilioti islamistų iš užsienio „Islamo valstybės“ teroristinės grupuotės nariai okupuotame Irako mieste Mosule atidarė pirmąjį prekybos centrą, rašo „The Daily Star“.

„Islamo valstybės“ kontroliuojamose teritorijose uždraustas alkoholio vartojimas, šokiai ir muzika.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
„Islamo valstybės“ kontroliuojamose teritorijose uždraustas alkoholio vartojimas, šokiai ir muzika.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 1:49 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:23 AM

Mėnesio pradžioje mieste duris atvėrė prabangus penkių žvaigždučių viešbutis, kuriame viešintys musulmonai turės laikytis griežtų „Islamo valstybės“ taisyklių.

Prekybos centre, pavadintame „Khalifah Mall“, bus galima įsigyti puodų ir keptuvų, valymo priemonių, kepimo aliejaus ir avinžirnių.

Tačiau jame nebus galima įsigyti sporto aprangos ar avalynės. Grupuotė uždraudė nešioti bet kokius drabužius, ant kurių pavaizduoti prekės ženklų logotipai, nes tai primena stabmeldystę ir prieštarauja islamui.

Taip pat naujajame prekybos centre uždraustos bet kokios prekės, susijusios su JAV.

„Islamo valstybės“ kontroliuojamose teritorijose uždraustas alkoholio vartojimas, šokiai ir muzika. Remiantis šariato teise, „Khalifah Mall“ galės pardavinėti tik knygas su religiniais raštais.

Nuotraukose užfiksuotame prekybos centre matomi tik vyrai. Manoma, kad visi jie yra „Islamo valstybės“ kovotojai.

Moterims uždrausta be palydos pasirodyti viešumoje, o priespaudoje gyvenantiems Mosulo vietiniams kainos turėtų būti per aukštos.

„Islamistai nori parodyti žmonėms iš Jungtinės Karalystės ir kitų Vakarų šalių, kad jie negyvena viduramžiais“, – sakė vienas Sirijoje su teroristais kovojantis karys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.