Burundyje skelbiamas valstybės perversmas

Burundžio kariuomenės generolas pranešė, kad prezidentas Pierre'as Nikurunziza yra nuverčiamas, skelbia BBC.

Neramumai šalyje prasidėjo, kai prezidentas paskelbė sieksiąs trečios kadencijos, nors tai pažeidžia konstituciją.<br>EPA-ELTA nuotr.
Neramumai šalyje prasidėjo, kai prezidentas paskelbė sieksiąs trečios kadencijos, nors tai pažeidžia konstituciją.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 5:31 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 10:58 PM

Įkuriamas nacionalinis gelbėjimo komitetas, kuris bus atsakingas už šalies valdymą. Prezidentas šiuo metu vieši Tanzanijoje, kur susitinka su kitais Rytų Afrikos lyderiais. Jo atstovai kalbas apie perversmą vadina „pokštu“.

Neramumai šalyje prasidėjo, kai prezidentas paskelbė sieksiąs trečios kadencijos, nors tai pažeidžia konstituciją.

Sostinėje kariai apsupo nacionalinio transliuotojo pastatus. Radijo pranešime generolas teigė, kad gyventojai nusprendė imtis veiksmų ir nuspręsti savo likimą patys, todėl prezidentas ir vyriausybė yra nuverčiami.

Nacionalinį gelbėjimo komitetą sudaro mažiausiai penki kiti generolai. Jų teigimu, bus bandoma atkurti nacionalinę vienybę, atgaivinti rinkimų procesą bei sukurti taikią ir teisingą aplinką.

Gatvėse susirinkę žmonės džiaugiasi prezidento nuvertimu. Neramumai prasidėjo balandžio 26 dieną, per juos žuvo daugiau nei 20 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.