P. Porošenka Minsko susitarimą vadina pseudopaliaubomis

Ukrainos

Ukrainos prezidentas P.Porošenka.<br>AP nuotr.
Ukrainos prezidentas P.Porošenka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters, BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 8:41 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 10:21 PM

Nors Kijevas ir Maskva vasarį susitarė dėl paliaubų, ties Šyrokynės miestu netoli Mariupolio uostamiesčio tebešaudoma.

Trečiadienį Berlyne vyko P.Porošenkos ir Vokietijos kanclerės derybos. Prieš šį susitikimą A.Merkel pažymėjo, kad Minsko susitarimas sistemingai pažeidinėjamas.

Taip pat trečiadienį JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ragino nutraukti kovas prie Ukrainos miesto Šyrokynės, o NATO palaikė jo reikalavimą, kad Rusija visiškai įgyvendintų paliaubų Ukrainoje susitarimą.

Jau paskelbtose šio interviu ištraukose parodyta, kad paklaustas, ar tebėra grėsmė Mariupolio uostamiesčiui iš prorusiškų separatistų, kurie norėtų turėti savą sausumos koridorių į Krymą, P.Porošenka atsakė: „Žinoma“.

Rusija neigia teikianti karius ir ginkluotę prorusiškiems maištininkams, pradėjusiems separatistų sukilimą pernai balandžio mėnesį. Ji kaltina Kijevą, kad būtent šis pažeidžia vasarį pasirašytą paliaubų susitarimą.

Užėmę Mariupolį, separatistai galėtų dar labiau įsitvirtinti Ukrainai priklausančiose Luhansko ir Donecko srityse. Kijevas taip pat mano, kad Mariupolis būtų patogus placdarmas separatistams veržtis palei rytinę Ukrainos pakrantę į Krymą, kurį Rusija aneksavo pernai kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.