Kur mokosi ir gyvena Rusijos valdžios elito atžalos?

Karinga antivakarietiška retorika pasižyminčio Rusijos elito atžalos mieliau renkasi mokslus ir nuolatinį gyvenimą užsienyje, o ne tėvynėje. Tai tik dar kartą įrodo, kad įnirtingai skiepijama didžiavalstybinė puikybė – gražiai įvyniota, bet pigi prekė milijonams paprastų mirtingųjų.

V.Putino dukra Marija ilgai gyveno ir mokėsi Nyderlanduose.<br>„Twitter“ nuotr.
V.Putino dukra Marija ilgai gyveno ir mokėsi Nyderlanduose.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2015, 10:42 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:57 PM

Kremliaus valdovų vaikams visa tai negalioja. Jie gyvena prabangiose „degradavusios“ Europos vilose, moka milžiniškas sumas už mokslą JAV, o ne numylėtosios Rusijos universitetams, dažnas sieja savo gyvenimą su tėvų viešai keikiamais „supuvusiais Vakarais“, o ir apskritai elgiasi visiškai „nepatriotiškai“ eilinio paklusnaus imperijos gyventojo požiūriu.

Daugkartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukterų Marijos ir Katerinos gyvenimo detalės kruopščiai slepiamos.

Tačiau į Vakarų žiniasklaidą praslydo informacija, kurią vėliau pakartojo ir šių metų žiemos pabaigoje Maskvoje nušautas opozicionierius Borisas Nemcovas, – kad viena jų gyveno Nyderlanduose, kita – Vokietijoje. Pats V.Putinas dievagojosi, kad abi jo dukterys nuolat gyvena ir dirba Rusijos sostinėje.

V.Putino spaudos atstovo Dmitrijaus Peskovo vaikai iš antrosios santuokos gyvena su motina Prancūzijoje, mokosi elitinėse tos šalies mokymo įstaigose.

Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo duktė Jekaterina su įtakingo tėvelio palaiminimu mokėsi prestižiniuose Niujorko ir Londono, o ne gimtosios šalies universitetuose.

Šalies tinklaraštininkai juokauja, kad tik paaštrėjus santykiams su Vakarais, o ne patriotinių motyvų spiriamas S.Lavrovas susigrąžino dukterį į Maskvą, tačiau ten ji dirba Vakarų kapitalo įmonėje.

Rusijos Valstybės Dūmos pirmininko pavaduotojo Sergejaus Železniako („Vieningoji Rusija“), kuriam Vakarai taiko sankcijas, atžalos tikriausiai visai puikiai jaučiasi mokydamosi Šveicarijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Kito pavaduotojo – Aleksandro Žukovo sūnus didžiąją tėvynę myli gyvendamas Londone. Būtent ten jis įkliuvo policijai už girtas muštynes ir buvo nubaustas 14 mėnesių kalėjimo bausme.

Buvęs Rusijos švietimo ministras Andrejus Fursenka tikriausiai ne itin pasitikėjo savo vadovaujama švietimo sistema, nes išsiuntė vaikus graužti mokslų į JAV.

Iš trijų įtakingo partinio šulo Aleksandro Remezkovo („Vieningoji Rusija“) vaikų nė vienas negyvena Rusijoje.

Nuo „Vieningosios Rusijos“ narių neatsilieka ir tradiciškai panieką Vakarams reiškiantys komunistai. Antai šios partijos bei Valstybės Dūmos nario Aleksandro Jakunino žmona su dukterimi nuolat gyvena saulėtojoje Nicoje, o sūnus – Kanadoje.

Jo kolega Andrejus Voroncovas dosniai mokėjo už dukters mokslus Vokietijoje, o paskui – Italijoje.

Aršūs išpuoliai prieš nekenčiamus Vakarus – visa tai masėms, savotiškas opiumas liaudžiai. Patys valdantieji puikiai suvokia, kad tikrasis komfortas, stabilumas ir gyvenimo kokybė – ten, o ne šalyje, gyvuojančioje tik iš prekybos savo gamtos ištekliais.

Prieš keletą metų Valstybės Dūmos deputatas Jevgenijus Fiodorovas pasiūlė sugriežtinti reikalavimus „nepatriotišku“ elgesiu pasižymintiems valstybės tarnautojams. Esą užsienyje besimokantys vaikai ir nuolat gyvenančios deputatų žmonos kelia nemažai abejonių dėl moralinio tautos išrinktųjų veido. Žinoma, ši iniciatyva buvo atmesta.

Vasarį nušautas opozicionierius B.Nemcovas klausimą kėlė atviriau: ar tik nėra visi šie patriotus vaizduojantys ponai tikrieji valstybės išdavikai?

Ar nuolat keikti „iškrypėliškus“ Vakarus ir tuo pat metu patikėti jiems savo vaikų lavinimą nėra veidmainiško cinizmo viršūnė? Įdomu, kiek Vakarų elito atžalų gyvena ir mokosi Rusijoje?

Parengė Vitalijus Michalovskis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.