O. bin Ladenas planavo susprogdinti JAV ambasadą Rusijoje

Buvęs teroristų tinklo „Al Qaeda“

Paskutiniaisiais savo gyvenimo metais O. bin Ladenas buvo davęs įsakymą surengti išpuolius prieš JAV ambasadą Maskvoje.<br>Ap nuotr.
Paskutiniaisiais savo gyvenimo metais O. bin Ladenas buvo davęs įsakymą surengti išpuolius prieš JAV ambasadą Maskvoje.<br>Ap nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2015, 7:19 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 11:02 AM

Tai rodo dokumentai, kuriuos trečiadienį paskelbė JAV Centrinė žvalgybos valdyba (CŽV), praneša agentūra „RIA Novosti“.

„Mes nusiuntėme savo brolius į Britaniją, Rusiją ir Europą rengtis darbui (teroristiniams išpuoliams)“, – rašė O. bin Ladenas viename laiške, kuris buvo rastas jo slėptuvėje Abotabade. „Al Qaeda“ vadeiva tame pat laiške konstatuoja, kad teroristai be problemų įveikė pasienio kontrolę, tačiau išpuoliai neįvykdyti dėl „kitų problemų“.

O. bin Ladenas, kuris siejamas su 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuoliais JAV, daug metų buvo labiausiai ieškomas pasaulio teroristas. 2011-aisiais naktį į gegužės 2-ąją amerikiečių elitinių pajėgų kariai šturmavo O. bin Ladeno slėptuvę Pakistano Abotabado mieste ir jį nukovė. JAV duomenimis, jo kūnas buvo palaidotas jūroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.