Po narkotikų ir sekso nakties – mirtinas apsvaiginimas

Visi buvo sukrėsti, kai svarbias pareigas „Google“ ėjęs turtuolis buvo rastas negyvas savo jachtoje. Tačiau dar didesnę nuostabą sukėlė tai, kad jį nužudžiusi prostitutė sulaukė nedidelės bausmės.

Prostitutė A.Tichelman netyčia nužudė „Google“ atstovą F.T.Hayesą.<br>AP nuotr.
Prostitutė A.Tichelman netyčia nužudė „Google“ atstovą F.T.Hayesą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 21, 2015, 9:41 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:23 PM

Iš Kalifornijos kilusi 28 metų amerikietė Alix Tichelman buvo pripažinta kalta dėl netyčinės žmogžudystės.

Prostitute dirbusi ir mirtiną heroino dozę vienam „Google“ vadovui suleidusi moteris kalės šešerius metus.

2013-aisiais Kalifornijos Santa Kruzo uoste prišvartuotoje jachtoje buvo rastas 51-erių Forresto Timothy Hayeso lavonas.

Vyras buvo vienas technologijų milžinės „Google“ vadovų, buvo vedęs ir turėjo penkis vaikus.

Vyras mirė nuo dozės heroino, kurią jam suleido prostitutė A.Tichelman. Iki vyro mirties pora buvo susitikusi kelis kartus, o lemtingą naktį juodu jachtoje vartojo narkotikus ir mylėjosi.

Vaizdo kamerų įrašuose matoma, kaip moteris mėgina atgaivinti sąmonę praradusį F.T.Hayesą, tada išgeria vyną, susirenka daiktus ir, nuleidusi jachtoje užuolaidas, išeina savo keliais.

Prostitutė tąsyk nė nebandė iškviesti turtingam meilužiui greitosios medicinos pagalbos, bet supanikavusi skambino policijai, pasakė, kad jos vaikinas perdozavo, ir numetė ragelį. A.Tichelman aiškino, kad taip elgėsi susinervinusi, bet neketino meilužio pribaigti.

„Akivaizdu iš reakcijos, kad ji neplanavo vyro nužudyti, – teisme moterį gynė advokatas ir mėgino įtikinti prisiekusiuosius, kad tai buvo atsitiktinis perdozavimas.

A.Tichelman buvo sulaikyta praėjus 8 mėnesiams po F.T.Hayeso mirties, tuo metu ji ketino sprukti iš Kalifornijos. Moteris kilusi iš turtingos šeimos ir turi dvigubą JAV ir Kanados pilietybę. Ji baigusi žurnalistiką Džordžijos valstijos universitete, vėliau baigė grožio mokyklą ir visiems prisistatinėjo kaip makiažo meistrė.

„Mane visuomet traukė tamsioji pusė, – viename interviu prisipažino mergina. – Mano tėvai, kai man buvo vos treji, sakė, kad esu sunkus vaikas.“

Vyro šeima iš pradžių nenorėjo pateikti merginai kaltinimų, nes tikėjosi išvengti dar didesnio pažeminimo, bet byla vis tiek buvo iškelta. Teisme šeimai atstovavo advokatas, patys šeimos nariai procese nesirodė. („Daily Mail“, „The Independent“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.