Egzekucija tiesiogiai: radijo eteryje nudobė triušį ir suvalgė

Danai norėjo pakurstyti diskusiją apie žiaurų elgesį su gyvūnais ir tai padarė kraupiausiu įsivaizduojamu būdu. Tiesioginiame radijo eteryje nudobė triušį su dviračio pompa ir jį suvalgė.

Vieną tokių triušiukų danai panaudojo egzekucijai tiesioginiame eteryje.<br>„ViDA Press“/REX nuotr.
Vieną tokių triušiukų danai panaudojo egzekucijai tiesioginiame eteryje.<br>„ViDA Press“/REX nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

2015-05-27 08:46, atnaujinta 2017-11-26 09:42

Pasaulį jau ne kartą sukrėtė netradiciniai danų švietimo metodai. Metų pradžioje vaikų akivaizdoje buvo nužudyta ir išskrosta žirafa – esą taip vaikai buvo mokomi gyvūnų anatomijos.

Dabar radijo stoties „Radio24syv“ eteryje buvo brutaliai nužudytas ir suvalgytas triušiukas, vardu Alanas. Tokia egzekucija siekta žmonėms parodyti, kaip baisiai su gyvūnais elgiasi šalies ūkininkai.

Mažytis triušiukas buvo nužudytas, kai vienas radijo laidos vedėjų pūtė jam į galvą oro srovę su dviračio pompa. Vėliau kitas vedėjas nudyrė mažyliui kailiuką ir suvalgė jį kartu su savo vaikais.

Po tokio šiurpaus akibrokšto radijo stotis sulaukė virtinės dėl to priekaištaujančių klausytojų telefono skambučių.

Tačiau triušelio egzekuciją surengę radijo laidos vedėjai pareiškė, kad tokios reakcijos ir siekė – „sugėdinti apsimetėlius gyvūnų mylėtojus, kurie iš tiesų valgo jų mėsą“.

„Nužudėme gyvūną, kad jį suvalgytume. Laidos vedėjų veiksmas atspindi tai, ką daro kiekvienas iš mūsų, kas dieną stovėdamas parduotuvės mėsos skyriuje. Mes patys nežudome gyvūno, bet perkame ir valgome gyvūnus, kurie gyveno siaubingomis sąlygomis ir buvo nužudyti taip, kaip tas triušis radijo laidoje“, – rašė „Radio24syv“ atstovai socialiniame tinkle „Facebook“.

Laidos vedėjai aiškino, kad nužudydami ir suvalgydami triušelį Alaną jie norėjo parodyti sąlygas, kuriomis laikomi gyvūnai šalies agrikultūros sektoriuje.

„Danijoje mes auginame 13 vištų viename kvadratiniame metre. Mes leidžiame vežti veršelius mažose dėžėse ilgą atstumą.

Mes turime labiausiai pasaulyje industrializuotą agrikultūros sektorių, kuris kasdien pražudo 25 tūkst. mažų paršiukų“, – rašė stoties atstovai.

Triušiuką laidos vedėjai žudė stebint realybės šou žvaigždei Linse Kessler, kuri buvo pakviesta tarti savo, kaip gyvūnų teisių gynėjos, žodį. Savo paskyroje „Facebook“ moteris rašė puikiai suprantanti, ką laidos vedėjai norėjo pasakyti, tačiau, jos manymu, mažylis neturėjo būti nužudytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.