Kodėl popiežius jau ketvirtį amžiaus gyvena be televizoriaus?

Dienotvarkė įtempta, darbų daug, būtent todėl popiežius Pranciškus nešvaisto laiko veltui. Neseniai jis atskleidė jau ketvirtį amžiaus nežiūrėjęs jokių televizijos laidų ir mieliau renkasi popietės miegą.

Popiežius Pranciškus neretai matomas per televizorių, bet pats jo nežiūri.<br>AFP nuotr.
Popiežius Pranciškus neretai matomas per televizorių, bet pats jo nežiūri.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„USA Today“ ir „Lietuvos rytas“

May 28, 2015, 9:04 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 5:46 AM

Vienam Argentinos dienraščiui popiežius Pranciškus prisipažino jau ilgą laiką nebežiūrintis televizijos laidų ir visuomet puikiai išsimiegantis. 78-erių pontifikas pasakojo, kad jo gyvenimas 2013-ųjų kovą tapus popiežiumi labai pasikeitė.

Romos katalikų bažnyčios vadovas pasakojo, kad staigūs gyvenimo pokyčiai sukėlė šiokį tokį šoką. Per trumpą laiką iš Buenos Airių arkivyskupo jis tapo visų krikščionių dvasiniu vadovu.

Pontifikas prisipažino, kad iki šiol ilgisi paprastų malonumų, kuriuos turėjo Argentinoje. Anksčiau jis užsiminė, kad norėtų niekieno neatpažintas nueiti į piceriją, – tą patį vėl pakartojo ir duodamas interviu Argentinos dienraščiui. Nors Italija – picos gimtinė, popiežius teigia, kad užsisakyti ją į rezidenciją Vatikane ir apsilankyti restorane – ne tas pat.

Žmonių popiežiumi vadinamas Pranciškus pasakojo, kad ilgisi ir Buenos Airių metro, kur galėdavo būti tarp žmonių.

„Psichologiškai negaliu būti toli nuo žmonių“, – sakė bendrauti mėgstantis dvasininkas. Sklinda kalbos, kad Pranciškus vėlyvais vakarais dažnai išeina į Vatikano ir Romos gatves pasikalbėti su benamiais.

Visų nuostabai, popiežius prisipažino nežiūrėjęs televizoriaus nuo 1990-ųjų, tačiau kasdien skiriantis 10 min. perskaityti kairiesiems atstovaujantį italų dienraštį „La Repubblica“.

Popiežius nesižavi ir internetu, tačiau domisi mėgstamiausios futbolo komandos – Buenos Airių „San Lorenzo“ – rezultatais.

Kartais popiežius atrodo pavargęs, tačiau tikina, kad biologinis laikrodis kas rytą jį žadina 4 val., išmiegojus šešias valandas.

„Po to man būtinai reikia siestos. Tada nusispiriu batus, krintu į lovą ir pamiegu nuo 40 min. iki valandos“, – juokėsi popiežius.

Paklaustas, kaip norėtų būti prisimintas atėjus jo tarnystės pabaigai, popiežius Pranciškus nedvejodamas žurnalistams atsakė: „Kaip žmogus, kuris visomis išgalėmis stengėsi daryti gera.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.