JAV diplomatijos vadovas J. Kerry Europoje susilaužė koją

JAV valstybės sekretorius

Šeštadienį J.Kerry Ženevoje surengė derybas su kolega iš Irano Mohammadu Javadu Zarifu.<br>AP nuotr.
Šeštadienį J.Kerry Ženevoje surengė derybas su kolega iš Irano Mohammadu Javadu Zarifu.<br>AP nuotr.
71 metų J.Kerry yra prisiekęs dviratininkas.<br>AP nuotr.
71 metų J.Kerry yra prisiekęs dviratininkas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 1, 2015, 9:45 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:13 AM

71 metų J.Kerry, kuris yra prisiekęs dviratininkas, po to nelaimingo atsitikimo buvo paguldytas į ligoninę kaimyninės Šveicarijos mieste Ženevoje.

Iš pradžių buvo planuota, kad jis grįš į Jungtines Valstijas sekmadienio vakarą, bet Valstybės departamentas vėliau paskelbė, kad tas skrydis buvo atidėtas.

„Valstybės sekretorius planavo išskristi atgal į Jungtines Valstijas šį vakarą, bet po konsultacijos jam vertėjo dėl visa pikta naktį likti ligoninėje ir būti stebimam, o namo išskristi rytoj“, – sakė departamento atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Jis pridūrė, kad J.Kerry „puikiai nusiteikęs ir aktyvus“. Diplomatijos vadovas taip pat kalbėjosi telefonu su JAV prezidentu Baracku Obama.

JAV diplomatijos vadovas, kuris Šveicarijoje derėjosi dėl Irano branduolinės krizės, dešinį šlaunikaulį susilaužė per incidentą Sjonzjė kaime netoli Šamoni Prancūzijos Alpėse.

Šaltinis prancūzų vietos administracijoje sakė, kad J.Kerry norėjo įveikti Kolombjero perėją, kurioje vyksta vienas iš lenktynių „Tour de France“ etapų.

Dėl šios traumos J.Kerry nebesusitiks su Ispanijos lyderiais ir nevyks į konferenciją Paryžiuje, kur bus tariamasi dėl kovos su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), sakė J.Kirby.

Tačiau atstovas pridūrė, kad J.Kerry planuoja prisidėti „per atstumą“ prie diskusijų Paryžiuje, kur bus iš naujo svarstoma tarptautinės koalicijos strategija prieš džihadistus, užgrobusius kontrolę didelėse teritorijose Irake ir Sirijoje.

Vietoje J.Kerry dabar JAV delegacijai Paryžiuje vadovaus jo pavaduotojas Antony Blinkenas.

„Sekretoriaus (būklė) stabili; jis nebuvo praradęs sąmonės, jo trauma nekelia pavojaus gyvybei – tikimasi, kad jis visiškai pasveiks“, – sakoma anksčiau sekmadienį paskelbtame J.Kirby pranešime.

„Kadangi pažeista (šlaunikalio) dalis yra netoli vietos, kur jam anksčiau buvo atlikta klubo operacija, jis grįš į Bostoną ... gydytis Masačusetso bendrojoje ligoninėje, (prižiūrint) jo gydytojui, kuris atliko ankstesnę operaciją“, – pridūrė Valstybės departamento atstovas.

J.Kerry paprašė vietos pareigūnų Prancūzijos rytiniame Aukštutinės Savojos regione, kad jam suorganizuotų išvyką tose vaizdingose Alpių vietovėse.

„Prieš kelias dienas iš išsakė pageidavimą įveikti „Tour de France“ atkarpą, važiuojant per Kolombjero perėją. Ta kalva gerai žinoma dėl savo sudėtingumo. Kadangi jis myli Prancūziją ir yra dviračių sporto aistruolis, jis nusprendė užvažiuoti ant (kalvos) dviračiu, – sakė vienas vietos šaltinis. – Jis pargriuvo atsitiktinai, kaip kuriuo nors metu nutinka visiems dviratininkams.“

Šeštadienį J.Kerry Ženevoje surengė derybas su kolega iš Irano Mohammadu Javadu Zarifu, stengdamasis užsitikrinti susitarimą branduoliniu klausimu iki birželio 30-osios termino.

Nors ir buvo numatoma, antrą dieną derybos nevyko, nes Teheranas atmetė svarbų Vakarų reikalavimą dėl inspekcijų branduoliniuose objektuose.

J.Kerry taip pat planavo vėliau sekmadienį nuvykti į Madridą susitikti su Ispanijos karaliumi bei premjeru, o paskui dvi dienas Paryžiuje dalyvauti tarptautinėje konferencijoje dėl kovos su „Islamo valstybe“.

J.Kerry per diplomatines keliones dažnai važinėjasi dviračiu. Kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje, per pasaulio galių ir Irano diskusijas Lozanoje Šveicarijoje, jis kelis kartus per pertraukas buvo išsirengęs pasivažinėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.