Ginklų entuziastas užtaisytu šautuvu pasišvaistė JAV oro uoste

Viename iš užimčiausių pasaulio oro uostų Atlantoje ginklų entuziastas Jimas Cooley nusprendė pasivaikščioti su šautuvu, o tada labai pasipiktino tuo, kad jį sustabdė įtarūs policininkai, praneša „The Independent“.

Ginklų entuziastai JAV aktyviai kovoja už teisę atvirai nešiotis šautuvus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Ginklų entuziastai JAV aktyviai kovoja už teisę atvirai nešiotis šautuvus.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 2:11 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 11:49 AM

Šioje istorijoje keisčiausia yra tai, kad techniškai šis Džordžijos valstijos gyventojas buvo visiškai teisus – pagal valstijos įstatymus visiškai teisėta yra atvirai nešiotis užtaisytą ginklą – net ir oro uoste, jeigu nebandoma praeiti pro oro uosto patikrą.

J.Cooley policininkams teigė, kad ginklą nešiojasi „dėl saugumo“.

Vietos naujienų portalas pranešė, kad J.Cooley įsižeidė dėl to, kad trys policininkai „priekabiavo“ prie jo, kai jis su žmona savo dukrą atlydėjo į oro uostą nešdamasis per petį permestą ilgavamzdį šautuvą AR-15.

Kaskart sustabdytas jis Atlantos policijos pareigūnų paklausdavo, ar yra sulaikomas. Kai šie atsakydavo neigiamai, J.Cooley apsisukdavo ir nueidavo tolyn. Jų reakcijas jis taip pat nufilmavo ir pasipiktinęs paviešino internete.

Ginkluotas vyriškis netgi pateikė skundą policijos veiksmus prižiūrinčiam komitetui. Jam taip pat užkliuvo tai, kad policininkai jį sekė ir išėjus iš oro uosto bei nufotografavo automobilį, su kuriuo J.Cooley išvažiavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.