Bėgikas Oscaras Pistorius rugpjūtį atgaus laisvę

Pietų Afrikos sprinteris

O.Pistorius netrukus turėtų išeiti į laisvę.<br>AP nuotr. iš archyvo
O.Pistorius netrukus turėtų išeiti į laisvę.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 8, 2015, 6:12 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:15 PM

Tuo metu O. Pistorius bus atlikęs 10 mėnesių iš jam skirtos penkerių metų laisvės atėmimo bausmės. Sportininkas amputuotomis kojomis šiuo metu dienas leidžia Pretorijos kalėjimo ligoninėje.

Teismas pernai pripažino 28 metų kaltinamąjį abiejų kojų neturintį bėgiką kaltu dėl netyčinės žmogžudystės, o ne tyčinio savo draugės R.Steenkamp nužudymo, kaip reikalavo prokurorai, ir skyrė jam penkerių metų laisvės atėmimo bausmę.

O. Pistorius savo 29 metų draugę R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris nušovė 2013 metų Šv.Valentino dieną. Jis tvirtino palaikęs ją įsibrovėliu.

Iš skirtos penkerių metų kalėjimo bausmės O. Pistorius už grotų gali praleisti tik šeštadalį, po dešimties mėnesių, rugpjūtyje, jam gali būti skirtas namų areštas; vadinasi, didžiąją bausmės dalį jis atliktų namuose.

Valstybės kaltintojai siekia, kad nuteistasis praleistų daugiau laiko už grotų.

„Konkreti data dar nenustatyta, bet galime patvirtinti, kad apeliacija bus nagrinėjama šių metų lapkričio mėnesį“, – sakė vienas Aukščiausio Teismo pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

O.Pistoriaus advokatai nesėkmingai mėgino blokuoti apeliaciją tvirtindami, kad nuosprendis byloje buvo paskelbtas remiantis teismui pateiktais faktais, todėl negali būti ginčijamas.

Tuo metu prokurorai sako, kad sportininkas sąmoningai ketino nužudyti savo 29 metų draugę ir realybės šou žvaigždę, kai konflikto metu paleido šūvius pro užrakintas tualeto duris savo prabangiuose namuose Pretorijoje.

Jeigu apeliacinis teismas pripažins jį kaltu dėl tyčinio nužudymo, O.Pistoriui, kuris dėl spyruoklinių protezų iš anglies pluošto buvo pramintas Bėgiku su geležtėmis, grės mažiausiai 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.