Norvegija priims 8 000 sirų

Paprašyta Jungtinių Tautų (JT),

Norvegijos partijos ilgai diskutavo dėl pabėgėlių priėmimo, dešinės pakraipos mažumos vyriausybė pradžioje buvo vieningai prieš sienų atvėrimą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Norvegijos partijos ilgai diskutavo dėl pabėgėlių priėmimo, dešinės pakraipos mažumos vyriausybė pradžioje buvo vieningai prieš sienų atvėrimą.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:04 AM

Remiantis susitarimu, šiais metais prieglobstis bus suteiktas 2 000 sirų, 2016 ir 2017 metais – po 3 000.

Norvegijos partijos ilgai diskutavo dėl pabėgėlių priėmimo, dešinės pakraipos mažumos vyriausybė pradžioje buvo vieningai prieš sienų atvėrimą. Vėliau iš debatų pasitraukė koalicijai priklausanti populistinė Pažangos partija. Tačiau jai dabar teks įgyvendinti kompromisą. Derybų stalą paliko ir socialistai, jie reikalavo priimti daug daugiau pabėgėlių iš pilietinio karo siaubiamos Sirijos.

Norvegijos Pabėgėlių taryba trečiadienį kalbėjo apie „svarbų žingsnį teisinga kryptimi“. Ji paragino ir kitas Europos šalis priimti daugiau pabėgėlių.

ES šiuo metu diskutuojama apie Europos Komisijos pasiūlymą šalims narėms pagal kvotų sistemą paskirstyti iš viso 60 000 pabėgėlių, pirmiausiai – iš Sirijos. Tačiau tam daugelis sostinių priešinasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.