D.Straussas-Kahnas nekaltas: gelbėjau pasaulį, tad reikėjo sekso

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo vadovas Dominique'as Straussas-Kahnas pripažintas nekaltu liūdnai pagarsėjusioje prostitucijos tinklo byloje. Teismas išteisino vyrą dėl kaltinimų sąvadavimu.

D.Straussas-Kahnas išteisintas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Straussas-Kahnas išteisintas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 2:45 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 9:56 PM

66 metų ekonomistas tik linktelėjo galva, pripažindamas nutartį, pagal kurią jis buvo paskelbtas nekaltu dėl prostitučių verbavimo dalyvauti sekso orgijose Paryžiuje, Briuselyje ir Vašingtone. 

D.Straussas-Kahnas kaltintas audringų orgijų su prostitutėmis organizavimu. Vyras anksčiau laikytas realiu pretendentu į Prancūzijos prezidento postą, buvo kaltinamas 2008–2011 metais prisidėjęs prie 12 tokių vakarėlių rengimo Prancūzijoje šiauriniame Lilio mieste, Vašingtone, Briuselyje ir Paryžiuje. Kaltintojai taip pat teigia, kad D.Straussui-Kahnui buvo žinoma, jog tuose renginiuose dalyvaudavo prostitutės.

Per tris savaites užtrukusį bylos nagrinėjimą šiauriniame Lilio mieste D.Straussas-Kahnas nuolat tvirtino nežinojęs, kad sekso vakarėliuose dalyvaujančios moterys yra prostitutės ir sakė niekada pats neorganizavęs tokių vakarėlių.

„Nežinojau, akd jos dirba prostitutėmis, nes jos visos buvo nuogos“, – teisinosi D.Straussas-Kahnas. O tai reikėjo įrodyti, siekiant pripažinti jį kaltu dėl sąvadavimo.

D.Straussas-Kahnas teisinosi, kad orgijos jam buvo viena iš atsipalaidavimo priemonių nuo darbo Tarptautiniame valiutos fonde, kurio metu jis esą gelbėjo pasaulį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.