Samyšio Dalase baigtis – staigi ir kruvina

Pareigūnai nesėkmingai bandė derėtis su užpuoliku.

Po Dalaso policijos būstinės užpuolimo įtariamas jo vykdytojas buvo nušautas<br>AP nuotr. iš archyvo
Po Dalaso policijos būstinės užpuolimo įtariamas jo vykdytojas buvo nušautas<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-14 18:13, atnaujinta 2017-11-22 11:48

Policija pranešė, jog tamsiose miesto gatvėse aidėjo šūviai, bet, laimei, niekas nenukentėjo, ir atmetė bet kokias sąsajas su terorizmu.

Įtariamojo šeima JAV žiniasklaidai sakė, kad jis „buvo pasimaišęs“ ir kad smurtą įžiebė kova dėl jo sūnaus globos teisių.

Toji smurto naktis prasidėjo šeštadienį maždaug 0 val. 30 min. (8 val. 30 min. Lietuvos laiku), kai vyro vairuojamas šarvuotas mikroautobusas rėžėsi į policijos automobilius prie minimo Teksaso miesto policijos būstinės.

Šūviai buvo paleisti iš kelių skirtingų vietų, todėl policija iš pradžių manė, kad dalyvauja keli užpuolikai, bet vėliau buvo nustatyta, kad užpuolikas veikė vienas.

Sąmyšio pabaiga buvo kruvina ir staigi: vieno restorano automobilių stovėjimo aikštelėje policijos greitojo reagavimo būrys prieš pat aušrą nušovė tą vyrą pro priekinį mikroautobuso stiklą.

„Mes palaiminti, kad mūsų pareigūnai išgyveno šį išmėginimą“, – sakė Dalaso policijos viršininkas Davidas Brownas.

Anksčiau jis sakė, kad viename iš keturių krepšių, kurie buvo „išmėtyti palei visą policijos būstinės priekį ir šoną“, buvo kitų iš vamzdžių pagamintų bombų.

D.Brownas papasakojo, kaip užpuolikas, Jamesas Boulware‘as, paleido daug šūvių į policijos būstinę ir padarė pauzę, kad iš naujo užtaisytų ginklus. Atrodo, kad jis panaudojo automatą ir pistoletą.

Netrukus po to policija nusivijo mikroautobusą iki Dalaso priemiesčio Hačinso, kur pareigūnai apsupo tą transporto priemonę ir kur vėl įvyko susišaudymas. Kelios kulkos pataikė į policijos automobilius, bet pareigūnai nebuvo sužeisti.

Pareigūnai nesėkmingai bandė derėtis su užpuoliku.

„Jis žvelgė į policiją kaip į paėmusią jo sūnų“, – interviu NBC vietos padaliniui NBCDFW sakė įtariamojo tėvas Jimas Boulware‘as (Džimas Bulveiras).

Pasak jo, Jamesas vos kelios valandos prieš savo išpuolį nušienavo pievelę, o tą mikroautobusą nusipirko praėjusią savaitę Džordžijoje, internetu.

Tuo tarpu įtariamojo motina sakė, kad jos sūnus sirgo psichikos liga, „girdėjo balsus“ ir kalbėjosi pats su savimi.

2013 metais jis buvo areštuotas už savo motinos dusinimą „iki sąmonės netekimo“, minėtai televizijai nurodė policija.

„Mes daugybę kartų bandėme gauti jam psichiatrinę pagalbą, bet sistema jį nuvylė, nes jis buvo paskelbtas (esantis) „sveiko proto“. Jis buvo visai pasimaišęs. Tai buvo labai akivaizdu“, – sakoma šeimos pareiškime, kurį citavo NBC.

Kitas NBC padalinys, KTEN, remdamasis šaltiniu policijoje pranešė, kad tas vyras anksčiau grasino nužudyti suaugusius savo šeimos narius ir šaudyti į mokyklas ir bažnyčias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.