Slovakijoje – nerimas dėl viruso MERS

Vienoje Bratislavos

Šiuo metu dėl viruso protrūkio Pietų Korėjoje uždaryta per 2 000 mokymo įstaigų, įskaitant 20 universitetų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Šiuo metu dėl viruso protrūkio Pietų Korėjoje uždaryta per 2 000 mokymo įstaigų, įskaitant 20 universitetų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 14, 2015, 10:17 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 2:42 PM

Ligoninė jau nusiuntė bandomuosius mėginius laboratorijai Prahoje, tikimasi gauti tyrimo rezultatus jau sekmadienį, teigia ligoninės atstovė spaudai Petra Stano Matasovska. Ji pabrėžė, kad paciento būklė šiuo metu stabili.

Slovakijos žiniasklaida praneša, kad vyras į ligoninę buvo atgabentas iš Zilinos miesto, nuo šalies sostinės į šiaurę nutolusio maždaug per 200 km. Šiame regione savo padalinį turi automobilių gamintoja „Kia Motors“, o į ligoninę patekęs vyras dirbo vienam iš Pietų Korėjos transporto sektoriaus milžinės subtiekėjų ir gyveno Zilinos mieste įsikūrusiame viešbutyje.

Viso Pietų Korėjoje mirtinu virusu nuo gegužės 20 d., kai buvo užregistruota pirmoji diagnozė, jau užsikrėtė 138 asmenys, iš jų mirė 14 žmonių.

Šiuo metu dėl viruso protrūkio Pietų Korėjoje uždaryta per 2 000 mokymo įstaigų, įskaitant 20 universitetų. Virusu infekuoti žmonės gydomi 35-iose šalies medicinos įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.