Malaizija pagailėjo ant šventojo kalno apsinuoginusių turistų

Dešimt vakariečių keliautojų tikrai nemanė, kad originali mėgėjiška fotosesija ant vieno kalno Malaizijoje jiems gali kainuoti net laisvę. Kaip rašo BBC, keturi jų galėjo iš tiesų atsidurti už grotų, tačiau teismas nusprendė tik nubausti turistus ir išsiųsti juos iš šalies.

Vakariečiai apsinuogino ant Malaizijoje šventu laikomo Kinabalu kalno.
Vakariečiai apsinuogino ant Malaizijoje šventu laikomo Kinabalu kalno.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2015, 12:53 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 5:52 AM

Britė Eleanor Hawkins, kanadietės Lindsey ir Danielle Peterson bei olandas vakar teisme pripažino kaltę dėl viešosios tvarkos sutrikdymo.

Šis ketvertas ir dar šeši turistai užlipo į šventa laikomą Kinabalu viršukalnę, kad pasimėgautų saulėtekiu.

O leisdamiesi žemyn nusprendė pasivaržyti, kas išdrįs nusimesti daugiau drabužių. Galiausiai beveik visi turistai nusimetė visus drabužius ir surengė improvizuotą fotosesiją.

Užsieniečiai ne tiktai fotografavosi, bet ir šlapinosi vietoje, kuri malaiziečiams šventa. Kaip manoma, jie atsiskyrė nuo didesnės grupės ir ignoruodami gido įspėjimus ir prašymus liautis išvadino jį kvailiu. Visa tai vyko gegužės 30-ąją.

Keturių teisiamų užsieniečių likimas buvo atsidūręs Malaizijos teismo rankose.  Manyta, kad jie gali būti nuteisti trijų mėnesių laisvės atėmimo bausme, o britei E.Hawkins ir abiem kanadietėms grėsė praleisti šį laikotarpį liūdnai pagarsėjusiame Kota Kinabalu miesto moterų kalėjime.

„To kalėjimo kameros perpildytos. Kalinės linkusios į smurtą, o nosį nuolat gniaužia nepakeliamas šlapimo tvaikas. Eleanor teks laukti savo eilės nusnūsti – ten trūksta ir čiužinių, ir apskritai erdvės“, – šaltinis teigė „Daily Mail“. Tiesa, vėliau teismas nusprendė keliautojus tiesiog nubausti piniginėmis baudomis ir išsiųsti iš Malaizijos.

Malaizijos pareigūnai anksčiau aiškino, kad būtent šių keliautojų pasityčiojimas iš švento Kinabalu kalno kaltas dėl 5,9 balo stiprumo žemės drebėjimo, kuris pražudė 18 žmonių.

Esą jie prisišaukė stichiją juokaudami šventoje vietoje, mat drebėjimo židinys – visai netoli šio kalno.

Sabos valstijos vadovo pavaduotojas Tanas Sri Josephas Pairinas Kitinganas teigė prieš drebėjimą pamatęs būrį neramių paukščių prie savo namų ir supratęs, jog įvyks kažkas bloga.

„Pirmiausia nemaniau, kad žemės drebėjimas įvyks, – sakė vyras. – Aš išsakiau nerimą savo žmonai ir mes abu sutarėme, kad kažkas čia ne taip. Kitą dieną buvau pakeliui į oro uostą, kai įvyko drebėjimas.“

T.S.J.Pairinas Kitinganas tikino, kad nuogų turistų fotosesija ir žemės drebėjimas susiję. Esą tai priminimas žmonėms, kad vietos tradicijų ir įsitikinimų būtina paisyti.

Savivaldos pareigūnas jau tada kalbėjo, kad Malaizijos valdžia planuoja nubausti turistus ir neišleis jų iš šalies, kol jų bylos nebus išnagrinėtos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?