P. Porošenka padėkojo JAV senatoriams už paramą Ukrainai

Ukrainos prezidentas Petro

Ukrainos prezidentas P.Porošenka (kairėje) susitiko su JAV senatoriumi J.McCainu.<br>AP nuotr.
Ukrainos prezidentas P.Porošenka (kairėje) susitiko su JAV senatoriumi J.McCainu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 20, 2015, 3:22 PM, atnaujinta Oct 30, 2017, 3:09 AM

„Prezidentas padėkojo už tvirtą Jungtinių Valstijų poziciją ir Ukrainos paramą sunkiais laikais, ypač atkreipė dėmesį į bendrų Ukrainos ir JAV pratybų svarbą“, – sakoma pareiškime. P. Porošenka taip pat pasveikino JAV Senatą priėmus įstatymo projektą dėl karinių išlaidų. „Tai ne tik finansinė, ekonominė pagalba, bet ir parama mūsų saugumui“, – pabrėžė jis.

J.McCainas savo ruožtu, sakė besilankantis Ukrainoje, norėdamas „įsitikinti parama jos nepriklausomybei, suverenumui ir teritoriniam vientisumui“.

Susitikime taip pat dalyvavo senatoriai Johnas Barrasso bei Tomas Cottonas. Ukrainai atstovavo Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksandras Turčynovas, užsienio reikalų ministras Pavlas Klimkinas, Ukrainos prezidento administracijos vadovo pavaduotojai Valerijus Čalas ir Andrejus Taranovas.

JAV sausumos kariuomenės pajėgų Europoje vadas leitenantas Benas Hodgesas pranešė apie liepos pabaigoje Javorovo miesto Lvovo regione kariniame poligone rengiamas tarptautines pratybas su JAV ir NATO šalių kariškiais. Pratybose taip pat dalyvaus Nacionalinės Ukrainos gvardijos kariai, kuriuos parengė Šiaurės Amerikos kariniai ekspertai.

JAV Senatas birželio 18 d. priėmė gynybos biudžeto 2016-iesiems finansiniams metams projektą, kuriame planuojama suteikti Ukrainai 300 mln. JAV dolerių vertės pagalbą. Dokumentas leidžia Pentagonui ir JAV Valstybės departamentui tiekti Kijevui karinės įrangos ir ginklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.