Dalai Lama su tūkstančiais šalininkų paminėjo 80-ąjį gimtadienį

Su tūkstančiais šalininkų

Tibetiečių dvasinis lyderis per iškilmes sėdėjo auksiniame soste, o vienuoliai tuo metu kelias valandas skaitė eiles, šoko ir grojo tradicinę muziką.<br>AP nuotr.
Tibetiečių dvasinis lyderis per iškilmes sėdėjo auksiniame soste, o vienuoliai tuo metu kelias valandas skaitė eiles, šoko ir grojo tradicinę muziką.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-06-22 09:49, atnaujinta 2017-10-29 23:31

Dalai Lamos gimtadienis buvo paminėtas pietumis, tradiciniais šokiais ir specialia gimtadienio malda.

Tibetiečių dvasinis lyderis per iškilmes sėdėjo auksiniame soste, o vienuoliai tuo metu kelias valandas skaitė eiles, šoko ir grojo tradicinę muziką.

Kinijai okupavus Tibetą, Dalai Lama 1959 metais pabėgo į Indiją. Paskui jį pasitraukė ir dešimtys tūkstančių tibetiečių. Už ilgalaikes pastangas pasiekti taikų susitarimą tarp tibetiečių ir vyriausybės Pekine jam 1989 metais buvo įteikta Nobelio taikos premija. Šiandien jis agituoja už taiką visame pasaulyje.

Iš tikrųjų Dalai Lamos gimtadienis yra liepos 6-ąją. Tačiau savo 80-ąjį gimtadienį jis šventė pagal tibetiečių mėnulio kalendorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.